Nedim Şener Başbakan, Dink soruşturmasında adı geçen 30 kişiyi açığa almalı
HABERİ PAYLAŞ

Başbakan, Dink soruşturmasında adı geçen 30 kişiyi açığa almalı

Devletin tüm kurumları, herkes ama herkes Hrant Dink cinayetinin üstünü örtmeye çalıştı. Yürekli, özgür gazeteciler o örtüyü yırttı. 19 Ocak 2007’de işlenen Hrant Dink cinayetinin dün yapılan 16’ncı duruşmasında çok önemli bir gelişme yaşandı. 30 dolayında devlet görevlisi hakkında İstanbul Savcılığı’nın soruşturma açtığı ortaya çıktı!

[[HAFTAYA]]

Bir türlü yargı önüne çıkarılamayan vali, emniyet müdürü, polis, jandarma ve MİT’çiler Hrant Dink cinayetindeki ihmalleri nedeniyle Özel Yetkili Savcı tarafından soruşturulacak. Gelgelelim; Hrant Dink cinayetinde ihmali olan görevlilerin tamamına yakını halen görev başında. Üstelik ‘önemli’ görevlerdeler. Savcının rahat çalışması dolayısıyla böyle bir soruşturmadan sonuç alınmak isteniyorsa bu isimlerin tamamı soruşturmanın selameti açısından önce açığa alınmalıdır. Bunun yetkisi Başbakan Erdoğan’dadır. Erdoğan’ın yürekli bir tavır sergileyip gereğini yapmasını dilerim.

Haberin Devamı

Avukat Fethiye Çetin: Liste uzayacaktır

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu düşünülerek haklarında soruşturma açılanlar arasında; halen Kamu Güvenliği Müsteşarı olan dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek (halen Emniyet’te uzman olarak çalışıyor) ve Osmaniye Valisi olan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da bulunuyor. Listede, dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve o dönemde yardımcısı olan Bülent Köksal, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Erkan Güngör’ün de adı mevcut. Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, Emniyet Amiri Ercan Demir, polis Muhittin Zenit de soruşturma kapsamındalar. Dink Ailesi’nin avukatı Fethiye Çetin, Hrant Dink’i öldürülmeden 3 yıl önce İstanbul Valiliği’ne çağırıp tehdit ettiği iddia edilen MİT’çi Özel Yılmaz ile dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü, şimdinin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in de soruşturma kapsamına alınmasını isteyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Avukat Fethiye Çelik haklarında soruşturma yapılacaklar listesinin daha uzayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatıyla Hrant Dink cinayetini incelemeye başlayan Devlet Denetleme Kurulu’nun çalışmasını da yakından izleyeceğiz. Devlet 4 yıl gecikmeyle de olsa Hrant Dink cinayetinde çok önemli adımlar atıyor. İstanbul Başsavcılığı’nın açtığı bu soruşturmanın hakkıyla yürüyüp kısa sürede sonuçlanması herkesin ortak dileği. Hep söylüyorum: Hrant Dink cinayetini Türkiye çözmeye mecburdur. Bu ‘Tek kişilik soykırım’ lekesinden kurtulmak için bu kaçınılmazdır... Başbakan Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2 Aralık 2008 tarihli ‘Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu’nda birçok şey zaten mevcut. Savcılık bunun üstüne mutlaka yeni belge ve kanıtlar koyacaktır. Bu soruşturmanın sonucunu dünya bekliyor. Tekrar ediyorum: Türkiye bu lekeyi alnından silmeye mecbur!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder