Nedim Şener Bir savcıyı yiyemediniz pes!
HABERİ PAYLAŞ

Bir savcıyı yiyemediniz pes!

Hrant Dink 19 Ocak 2007 günü öldürüldüğünde soruşturmayı cemaatin savcısı Fikret Seçen ile Selim Berna Altay yürütmüştü. Yalnızca tetikçilere dava açtılar. Devlet görevlileri hakkında tek soruşturma yapmadılar. Dink ailesinin başvurusu üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2010 tarihli kararıyla soruşturma açıldı.

Soruşturma Savcı Muammer Akkaş’ın önüne kadar geldi. Cemaatin polislerinin de bu cinayette parmak izleri vardı. Muammer Akkaş bu nedenle dosyayı tam 3.5 yıl uykuya yatırdı. Cemaatçi savcı Akkaş 17/25 Aralık operasyonlarından sonra kaçtı. Dosya Yusuf Hakkı Doğan’a verildi. O da Yargıtay’a gitti. Sonra Gökalp Kökçü diye bir savcı dosyayı aldı. En kapsamlı soruşturmayı yürüttü.

Haberin Devamı

Cemaatin efsane polisleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer başta, şu andaki İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç dahil 25 kişiyi sanık haine getirdi. Öyle bir soruşturma ki; iddianamesi el yakıyor. Mahkemeler bakmaya çekiniyor, yargılamanın nerede yapılacağına Yargıtay karar verecek.

Henüz istihbaratçıların yargılanmasına başlanmadı ama ilk cezalandırılacak kişinin Savcı Gökalp Kökçü olacağı anlaşılıyor. Çünkü önce “Engin Dinç’i ifadeye alma, onu dosya dışında tut” baskısına direndi. Sonra da devletin görev başındaki İstihbarat Dairesi Başkanı’nın şüpheli olarak ifadesini aldı ve onu sanık yaptı. İddianameyi yazdı. İstanbul Başsavcılığı ayağa kalktı; “Eksiklik” nedeniyle iddianameyi anında iade etti.

Gökalp Kökçü iddianameyi bir kez daha Başsavcılığa gönderdi. Bu kez “Engin Dinç, A. İlhan Güler ve Reşat Altay”ın adının olması rahatsızlık yarattı ve Başsavcılık ikinci kez iade etti. Bir açığını bulmak için Emniyet’in istihbaratçıları Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nün peşine takıldı. Olmadı HSYK’ya şikayet edildi. Gökalp Kökçü yazdığı iddianamenin arkasında durdu ve onay için bir kez daha Başsavcılığa gönderdi. Üçüncü gelişte iddianame kabul edildi.

Ama Adliye içinde Savcı Gökalp Kökçü ile uğraşanlar vazgeçmedi. Ne yapacaklarını şaşırmışlar Adliye’nin granit zemininde ayağını kaydırmak için uğraşıyorlar(!) Görev yerini değiştirerek cezalandırmak istiyorlar. Başına da ödül koymuşlar; görev yerini değiştirene makam teklif ediyorlar.

Haberin Devamı

Tetikçi arıyorlar, bulamıyorlar. İddianamenin sanığı olan kişi halen İstihbarat Dairesi Başkanlığı koltuğunu koruyor ama onların suçunu ortaya çıkaran Savcı Gökalp Kökçü işini düzgün yaptı diye cezalandırmak isteniyor. Pes be kardeşim bir savcının başını yiyemediniz hâlâ!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder