Nedim Şener Bu soruşturma komisyonu tam soruşturmalık
HABERİ PAYLAŞ

Bu soruşturma komisyonu tam soruşturmalık

Haberin Devamı

Siz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dört bakanın adının karıştığı yolsuzluk iddialarını araştırmak için kurulan Soruşturma Komisyonu’nun gerçeği ortaya çıkaracağını düşünüyor musunuz? Benim cevabım kesinlikle hayır. Adalet ve Kalkınma Partisi, başından beri bu konunun gündemden uzak tutulması için uğraşıyor. Bakın nasıl…

Eski Bakanlar Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış hakkındaki yolsuzluk fezlekesi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından Ocak ayında Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Adalet Bakanlığı fezlekeyi savcılığa iade etti.

Savcılık fezlekeyi tekrar TBMM’ye gönderdi. Yaklaşık 10 hafta sonra fezlekeler 28 Şubat günü Meclis Başkanlığı resmî kayıtlarına girdiğinde TBMM yerel seçim tatiline girme kararı aldı. Fakat TBMM Genel Kurulu 19 Mart’ta fezlekeleri görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Ancak dört bakanla ilgili fezleke TBMM’de görüşülmedi.


Fezlekeler gizlendi

5 Mayıs’ta Meclis Soruşturma Komisyonu kurulması için 4 parti milletvekillerinin oyları ile verilen önergeler kabul edildi. Fakat fezlekeler yine Genel Kurul’da okunmadan soruşturma komisyonu kurulması kararı alındı.

Bu arada AKP, Meclis Başkanlığı’na komisyona vereceği üye isimlerini bildirmedi. CHP ve MHP’nin üyelerine de “ihsas-ı reyde bulunan isimler üye olamaz” gerekçesiyle itiraz etti. Sonunda Araştırma Komisyonu’na AK Parti’den 9, CHP’den 4, MHP ve HDP’den 1’er milletvekilinin yer alacağı komisyon üyeleri belli oldu. Başına da AKP’li Hakkı Köylü getirildi.

Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, fezlekelerin yer aldığı klasörleri, dizin pusulasına bağlanarak gönderilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etti.

Başkandan yasak kararı

Savcılık fezlekelerin dizinlerini de hazırlayıp yeniden TBMM’ye gönderdi. Komisyon Başkanı Hakkı Köylü fezlekelerin fotokopilerini üyelere vermedi. Komisyon üyeleri fezlekeleri TBMM’de oluşturulan “kozmik odada” okuyabildi. Meclis Araştırma Komisyonu ifade alarak çalışmalarına başladı.

Komisyon başkanı mahkemeye başvurarak, komisyon çalışmalarının yayınlanmaması için yasak kararı çıkardı. Çalışmalar kısa süre sonra bitecek ve AKP’lilerin oylarıyla rapor dört bakanın lehine çıkacak. Bana göre o bakanlar kadar TBMM’de kurulan soruşturma komisyonunun çalışmaları da bu yönüyle tam soruşturmalık hale gelmiştir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder