Nedim Şener Bülent Ecevit adını koymuş; Ayır, buyur…
HABERİ PAYLAŞ

Bülent Ecevit adını koymuş; Ayır, buyur…

Son zamanlarda, terör örgütü PKK kaynaklı sorunu görmeyip, “Kürt sorunu” adı altında yeniden “çözüm süreci” pazarlamaya kalkan CHP sözcülerini ve milletvekillerini görünce, “Bülent Ecevit’in kemikleri sızlıyordur” diye düşünüyorum.

1990’lı yıllarda bir televizyon kanalında katıldığı sohbet programında CHP’nin efsane Genel Başkanı, yurtsever devlet adamı Bülent Ecevit, emperyalizmin oynadığı oyunun adını Azeri Türkçesiyle şöyle anlatmış; “Ayır, buyur…” yani “Böl ve Yönet…”

Ecevit’e sorulan soru şu; “Şimdi gelelim Güneydoğu sorununa, sen Güneydoğu sorunu diyorsun, bazıları Kürt sorunu diyor…” Ecevit’in cevabı şöyle; “Kürt sorunu olsa, Bala’da da olurdu, Haymana’da da olurdu Kulu’da da olurdu.

Haberin Devamı

Güneydoğu dışında Kürt sorunu diye bir şey yok, çünkü aramızda ayrı gayrı yok. Asırlarca birbirlerinden kız alıp vermişler, Kürt kökenli vatandaşlarımız general olmuş, başbakan olmuş.

Bizim öyle bir geleneğimiz var ki, ırk ayrımcılığından o kadar uzağız ki, bir vatandaşımıza hangi ırktan geliyorsun diye sormak aklımıza bile gelmez, hatta ayıp sayılır bu.

Mesela ben üç defa hükümet kurdum, kurduğum hükümetlerde bazı bakanların Kürt kökenli olduğunu aylar sonra tesadüfen öğrendim. Aklımdan geçmiyordu falanca Kürt kökenli mi Türk kökenli mi, Alevi mi Sünni mi diye sormayı ayıp sayarım, halkımızın büyük çoğunluğunun davranışı da bu şekildedir.

“Emperyalist plan”

Ecevit, bir başka soru üzerine, yaşadığımız terörün emperyalizmin bir yöntemi olduğunu şöyle anlatıyor; “Türk Kürt bu vatanda kaynaşmış, ‘Ben Kürdüm ama Türküm’ der. Kurtuluş Savaşı’nı birlikte yapmışlar, bu devleti birlikte kurmuşlar.

Bu ayrılıkçı hareketler dışarıdan körükleniyor. Ortadoğu çok önemli bir bölge, petrol bölgesi, Asya’nın, Afrika’nın Avrupa’nın kavşak noktası, çok önemli bir yerde ve bu çok önemli yerin en önemli ülkesi.

Emperyalizmin bir kuralı vardır; Böl ve yönet. Bizim Azerbaycanlı kardeşlerimiz kendi güzel Türkçeleriyle, “Ayır, buyur” derler. Bölecek, ayıracak ki, kendi buyruğu geçebilsin. Aslında birçok ülkede bizden daha fazla ırk, soy sorunları var.

Haberin Devamı

Mesela İspanya’da var, Fransa’da var. Ama hiçbir devlet o ülkelerin bu tür sorunlarına karışmaz. Ortadoğu’da ise bir ülkede böyle bir sorun yoksa bile yaratmaya çalışırlar. Türkiye’yi de bölmeye doyamadılar.

Sevr anlaşmasını Kurtuluş Savaşı ile biz çöpe atınca bazılarının iştahları kursaklarında kaldı. Ortadoğu’nun önemi büsbütün arttı çünkü buna bir de Orta Asya eklendi. Başta bizim bazı müttefiklerimiz olmak üzere, ‘Aman Türkiye bizim kontrolümüzden, denetimimizden çıkmasın, Türkiye’yi dilediğimiz gibi kullanalım, öyle kendi başına buyruk hareket edemesin’ diye baskı altına, bölünme tehdidi altına aldılar...”

Hâlâ emperyalizmin uşaklığını yapan PKK terör örgütü sorununa “Kürt sorunu” adını takıp, rapor yazan ve yeniden çözüm pazarlayan CHP’lilere hatırlatmış olayım…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder