Nedim Şener ‘Bütün partilerle irtibattayız AKP dahil’
HABERİ PAYLAŞ

‘Bütün partilerle irtibattayız AKP dahil’

FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda birkaç yazı kaleme aldım. Bunları yazarken partileri suçlamak amacı gütmedim, yalnızca FETÖ’nün, partilerin gençlik teşkilatları dahil tüm örgüt kademelerine sızmaya çalıştığını anlatmaya çalıştım.

Yani, FETÖ için partinin adı ya da ideolojisi önemli değildir. Kullanabileceği ve manipüle edebileceği yapı olması önemlidir. Şimdi de 2015 yılı milletvekili seçimleri sırasında partilerin listesine girmeye çalışan FETÖ üyelerinin ByLock yazışmalarından bir örnek vermek istiyorum.

Haberin Devamı

“- Oğuzhan şu anda bütün partilerle irtibat halinde AKP dahil. Bu şekilde devam etmesini zamanı gelince her partiden teklif alacak şekilde iletişim ve diyalog halinde olmasını söyledim, SP ile sınırlandırmayalım.

- Avukat İbrahim’e 10.Milletvekili teklifi gelmiş 10.sıra, SP’den değerlendirme yapıyorlar

- Seçime göstermelik aday koyacaklar.

- Bu miktar para MHP’den de yüksek, Parti istiyor demek ki.

- Olmayacak işi için 5 bin TL vermek saflık. O halde bunlar kasalarını bu şekilde dolduruyor demek ki

- Çok para vermeyeceğini söylesin. 2.000 TL verelim, başvuru yine yapsın"

Milletvekiline not….

Bylock yazışmalarında ortaya çıkan bir gerçek de FETÖ’cülerin muhalefet milletvekillerini, bilgi notları ya da raporlarla yönlendirmeleri. Hatta soru önergeleri verdirmeleri. İşte bir örnek;

….. milletvekili ile diyaloğunuz nasıl. ….

Maden kazasıyla ilgili bilgi notları var. Verse kullanır iyi de olur.

Nereden aldığını nasıl izah edecek. Tamam, Shu’dan gönderiyorum.

Önce inceleyelim, problemli bir ifade varsa çıkarıp verelim.

FETÖ’cülerden MLKP’ye destek

Yasal partilerle ilişkili olan FETÖ, illegal yapılarla ilişkisi olmaz mı? ByLock yazışmalarında, FETÖ’cüler, yasadışı MLKP üyesinin cenazesine katılan biri de örgüt yöneticisine şöyle raporlamışlar.

Yavuz Avcı, Salih Çırak’a, o da Ahmet Aktuğ isimli kullanıcıya, 21 Ocak 2016 saat 16.21’de şu mesajı gönderiyor. “Bayrampaşa Metro’da bomba patlamıştı, MLKP’nın işiydi.

Polis, Gaziozmanpaşa’da iki yoldaşın kaldığı evi basıp öldürdü. Bize de katılım sağlanırsa iyi olur dediler. 8-10 arkadaş gittik Gazi’ye, cenazede mezarlığa girişte 10 kişi ellerinde Keleşlerle karşıladılar.

Haberin Devamı

Mezarlıkta karakolun çok yakınında. Görüntü almak için tepemizde uçan küçük bir alet vardı. Keleş ile onu vurup indirdiler.

Gündüz 12.00-18.00 arası devam etti program. Yakın sol örgütlerin cenaze ve benzeri yerlerde destek olunması psikolojik ve sosyolojik açıdan önemli ve değerli. Cepheyi genişletme politikası için doğru adımlar, stratejiler.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder