Nedim Şener Cebindeki FETÖ’cü!
HABERİ PAYLAŞ

Cebindeki FETÖ’cü!

15 Temmuz darbe girişimiyle ihanet dolu kanlı yüzü görülene kadar etkin bir mücadele yapılmayan Fetullahçı Terör Örgütü’nün kodları tek tek çözülüyor. PKK gibi terör örgütleri silah olarak tüfek, bomba kullanırken FETÖ’nün en büyük silahı hep “yalan” oldu. Sadece devletin kurumlarına sızarken değil toplum içinde bile kendilerini gizleyen, başka kimliklere bürünen FETÖ üyelerinin yalanı yaymak için kullandığı en büyük araç, sahip olduğu medyasıydı. Hatta, teknolojik gelişmeye bağlı olarak sosyal medyayı da kendi amaçları doğrultusunda en önce kullanan örgüt FETÖ idi. Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında, gazete, dergi, televizyon gibi konvansiyonel yayın organları yanında sosyal medyayı etkili şekilde kullandılar.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası elinde kalan en etkili silahı sosyal medya ve tabii buradan yaydığı yalanlardı. Bizzat ben, yazdıklarının içeriklerinden, takipçilerinden, paylaştığı mesajlarından, takip ettiklerinden yola çıkarak bir kaç tanesini anlatmaya çalıştım. Bu konuda, akademisyen Levent Eraslan’ın çabaları çok önemliydi. Özellikle muhalif kesimleri etkilemeye yönelik yalanlar üreten bu sosyal medya hesapları ile ilgili nihayet bir üniversite bilimsel bir çalışma yaptı. Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasından sonra kurulan SODİGEM (Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi), “Dijital bir terör örgütü olarak FETÖ/PDY” başlıklı bir rapor yayınladı.

Asıl kurbanlar

Özellikle, 2012 döneminden itibaren Türkiye’de, internet ve akıllı cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, Twitter, Facebook gibi sahte hesaplar üzerinden hedefine ulaşmak isteyen FETÖ’nün, taktikleri de bu çalışmada tek tek sıralandı. Muhalif görünümlü sahte hesaplar üzerinden kitleleri harekete geçirmek için “yalan, çarpıtma, hedef gösterme” dahil her türlü kirli yöntemi kullanan FETÖ’nün dijital medyayı en etkili kullanan terer örgütü olduğu tespit edildi. Raporda FETÖ’nün sosyal medyadaki taktikleri şöyle sıralandı; “Gündem Yaratma, Devletin Organlarını Suçlu, Hukuksuz Gösterme, Tehdit, Sindirme, Yıldırma ve Şantaj, Hedef Saptırma, Değerlerin İstismarı, Hedef Gösterme, Hukuku Yanıltmaya Çalışma, Terör Örgütünü Meşru Gösterme, Terör Örgütü Mensuplarına Moral Verme, Motivasyon Artırma, Mağduriyet Algısı Yaratmak” Evet, FETÖ burada sayılmayan bir çok taktik uyguluyor.

Haberin Devamı

Sadece FETÖ değil, PKK ve diğer yasa dışı terör örgütlerinin de “troll” ordusu var. Onlar da bazen tek, bazen düşman belirledikleri kişi ve kurumlara ortak saldırı kampanyasının parçası oluyorlar. Elbette saldırıya, hakarete uğrayan mağdurlar var. Ama asıl kurbanlar cebindeki akıllı telefonla önüne kadar servis edilen yalanlarla zehirlenen geniş kitlelerdir. Gerçek yerine yalnızca işine yarıyor diye yalanların kuyruğuna takılanlar cebindeki FETÖ’cünün asıl kurbanlarıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder