Nedim Şener Ceza Türkiye'ye
HABERİ PAYLAŞ

Ceza Türkiye'ye

Kendinizi bir an Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla yerine koyun.

İran’a yaptırımları delerek Amerikan halkının güvenliğini tehlikeye atmış asli fail Rıza Sarraf tanık olup kurtulmuş.

Yargılandığınız davada tanık olarak dinlenen kişi ise FBI korumasında ABD’ye sokulan Fetullahçı Terör örgütü üyesi bir polis. Yargılandığınız yer ise Amerika’da bir mahkeme. Başkanı FETÖ’cülerin davetiyle Türkiye İstanbul’a gelip konferansa katılmış. İddianameyi hazırlayanlar ise FETÖ’cüleri kollayan savcılar. Böyle bir kumpastan çıkma şansı var mı?

Haberin Devamı

HAKSIZ TUTUKLAMA

Türkiye’deki bazı siyasetçileri ve Halkbank Genel Müdürü’nü rüşvete bağlamış ama siz Amerika’da 14 ay haksız yere hapiste tutuklusunuz.

Aylar sonra karar duruşmasına çıkıyorsunuz ve mahkemenin Başkanı Berman şunları söylüyor: “Hakan Atilla büyük ölçüde patronu (Halkbank eski Genel müdürü) Süleyman Aslan’ın emirlerini yerine getirdi. O ne bu işin başmimarı ne de organizatörüydü. Bu programdan doğrudan fayda sağlamadı, Hakan Atilla Genel Müdürü’nün yönetiminde bazen isteksiz ve mütereddit, işini yapan bir insan gibi görünüyor. Atilla Türkiye’de örnek bir yaşam sürerken, 14 aylık tutuklulukla hayatı alt üst oldu. Türkiye’den dostlarından, arkadaşlarından 101 mektup geldi, mektuplar onu çok iyi tarif ediyor.”

MADEM SUÇSUZ

Bu sözlerden sonra ne beklersiniz? Madem suçu yok, madem örnek bir hayatı var, madem 14 aylık haksız tutukluluk hayatını alt üst etti, karar tahliye olmayı değil mi?

Yok tam tersi, yaptığı tüm tespitlere rağmen, aleyhinde delil ve tanık olmadığı halde hakim Berman 32 ay hapis cezası verdi. Atilla indirimlerle birlikte 14 ay daha hapis yatacak.

Öyle bir baskı ki, savcı 100 yıl hapis istiyor, mahkeme 15 yılı gösterip 32 aya razı ediyor. Gazetelerde okumuşsunuzdur, haksız yere ceza aldığını bildiği halde Atilla’nın avukatları ile ailesi kararı beğenmiş.

Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek bu olsa gerek. Burada cezalandırılan Hakan Atilla değil Türkiye’dir. Mahkemenin bu kararı yeni başka davaları, belki de bazı yaptırımları gündeme getirebilir. Bunu ileride göreceğiz. Amerikan yönetiminin Türkiye’ye bakışına göre bu şekillenecek. O gün geldiğinde bu davanın siyasi yönü de ortaya çıkacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder