Nedim Şener Darbe davasının FETÖ’cü hakimi
HABERİ PAYLAŞ

Darbe davasının FETÖ’cü hakimi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 12 Mart 2019 günü Rize’de bir konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün yargıdan temizlendiğini şu sözlerle ifade etti; "Anayasa’ya değil kendi ideolojisine, kendi düşüncesine, grubunun, cemaatinin dediğine göre karar veren bu hain güruh (FETÖ) yargıdan temizlendi, ihraç edildi."

(Kaynak AA)

Bakan Gül 5 Ocak 2019 günü de, yargının FETÖ’den arındığını şöyle anlatmıştı: “…Arınma bitti. Örgüt ayıklandı. Sürekli bu tahribatı da anlatacak değiliz.” Bu açıklamadan 5 gün sonra, 10 Ocak 2019 günü Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), FETÖ ile irtibatı nedeniyle 17 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti.

Haberin Devamı

Bakan Gül’ün 12 Mart 2019 tarihli “FETÖ yargıdan temizlendi” açıklamasından iki hafta sonra, yani dün itibarıyla da biri Yargıtay’da olmak üzere iki hakim FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildi. İhraçlardan birisi, FETÖ’cü bir astsubayın ifadesinde “İbrahim” kod adı ve fotoğraf teşhisiyle tespit edilen Ankara’da hakimlik yapan, Mehmet Ali Çam. Mehmet Ali Çam ile ilgili HSK’nın elinde FETÖ bağlantısını gösteren hiçbir kayıt yok.

Bu nedenle olsa gerek, iki yıllık hakim olmasına rağmen FETÖ’nün darbe ve terör davalarına bakan yeni kurulan Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye olarak atanmış. Ancak FETÖ üyesi Deniz Kuvvetleri’nde Astsubay Semih Yılmaz 3 ay önce, 12 Aralık 2018’de verdiği ifadesinde kendi kod adının ‘Selim’ olduğunu itiraf ederken, örgüt ‘abi’si ‘İbrahim’in yönlendirmesiyle askeri okul sınavlarına girdiğini ve kazandığını anlattı.

İki hakim açığa alındı

Astsubay Semih Yılmaz, ifadesini alan ekiplere “İbrahim” kod adını kullanan kişiyi teşhis edebileceğini söyledi. Kendisine gösterilen 5 fotoğraf içinden birinin ‘İbrahim’ olarak tanıdığı kişi olduğunu ‘kesin’ ve ‘net’ olarak teşhis etti.

Yılmaz’ın teşhis ettiği kişi Ankara’da terör suçlarına bakan 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevli Mehmet Ali Çam isimli hakim… Bu konunun üzerinde durmamın nedeni, kişisel bilgilerinde himmet ödeme, ByLock ya da sabit hat bilgisi olmadığı halde bir hakimin yargı içinde kendisini hâlâ gizliyor olabilmesi.

Haberin Devamı

İşin tuhafı FETÖ’cü hakim FETÖ’cülerin darbe ve terör suçları nedeniyle yargılandığı davalara bakan mahkemede hakim olması. İşte FETÖ böyle bir tehlikedir. FETÖ elebaşı bu yüzden hâlâ Türkiye’deki örgüt üyelerini yönlendirmeye, örgüt üyeleri de para toplayarak ayakta durmaya çalışıyor.

O astsubay adını söylemese hakim Çam’ın örgüt adına vereceği kararları düşünebiliyor musunuz? Dün toplanan HSK’da alınan kararla hakim Mehmet Ali Çam’ın ihraç edildiği bildirildi. Yalnız o mu?

Yargıtay Tetkik Hakimi Atilla Öztürk de aynı toplantıda alınan kararla ihraç edilmiş. Bunları münferit olaylar olarak gören olabilir, oysa kurul FETÖ iltisakı nedeniyle onlarca kişi hakkında incelemesini sürüyor. O yüzden “FETÖ yargıdan temizlendi” demeden bir kez daha düşünün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder