Nedim Şener Deliller ve yalanlar
HABERİ PAYLAŞ

Deliller ve yalanlar

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana geçen iki buçuk yılda Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesi ilgili Amerika’ya toplam 7 iade talepnamesi gönderildi, yetkililerle de 6 kez görüşme yapıldı. Bu cümle bile Amerika’nın amacının FETÖ elebaşının Gülen’in iadesi değil oyalama olduğunu gösteriyor. İlk 5 temas, heyetlerin görüşmesi şeklinde gerçekleşti, 6'ncısı ise biraz farklı. Amerika’dan Ankara’ya gelen heyet daha teknik bir grup. İçerisinde FBI görevlileri de var. Heyet, 15 Temmuz darbe girişimine aktif olarak katılan ve 16 Temmuz sabahı, Harun Biniş, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Adil Öksüz ile gözaltına alınıp tutuklanan darbenin sivil imamlarından Kemal Batmaz’ın ifadesini de aldı.

Haberin Devamı

Kemal Batmaz’ın ifadesinin alınması 2 açıdan önemli. Birincisi, FBI, Amerika’da FETÖ’nün yönettiği okullardaki usulsüzlüklere yönelik soruşturma; çünkü Kemal Batmaz'ın oradaki okullarda ortak ve yönetici olan FETÖ’cülerle bağlantısı olduğu iddiası var. Ayrıca Amerika’ya girerken kalacağı adres konusunda sahte beyanda bulunduğu da tespit edilmiş. İkinci ve Türkiye açısından asıl önemli konu, Kemal Batmaz’ın FETÖ elebaşı Gülen bağlantısı.

Darbe toplantıları

FETÖ, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi ile ilgili ilk toplantıyı Ankara’da bir villada Adil Öksüz başkanlığında bazı subayların katılımıyla 27 Aralık 2015 günü yaptı. O toplantıda Kemal Batmaz da bulunuyordu. Öksüz, toplantıdan 3 gün sonra 31 Aralık 2015’te, Kemal Batmaz da ondan bir gün sonra 1 Ocak 2016’da Fetullah Gülen ile görüşmek için Amerika’ya gitti.

Kemal Batmaz 1 Ocak 2016 günü havaalanına indiğinde, gümrük görevlileri tarafından sorgulandı, kalacağı adres sorulduğunda, verdiği cevap tutanağa şöyle geçirildi; “… İlk akşamını, 169 Clinton Caddesi Newark New Jersey adresindeki Riviera Otelinde geçirecektir. Bundan sonraki zamanında Pensilvanya’da İmam Muhammed Fetullah Gülen’in yanında kalacaktır.” Kemal Batmaz, darbe planlama sürecinde Adil Öksüz ile 12 kez Amerika’ya gitti. En son TSK’daki FETÖ mensubu subaylarla 6-9 Temmuz tarihlerinde yapılan son toplantı sonrası Adil Öksüz ile 11-13 Temmuz tarihleri arasında Pensilvanya'ya gitti. Kemal Batmaz yakalandıktan sonra tüm bu ilişkileri reddetti, FETÖ elebaşı Gülen’i de Adil Öksüz’ü de tanımadığını söyledi. Oysa Adil Öksüz ile 2010’dan sonra 925 bilinen telefon görüşmesi vardı. Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım ile Garmet isimli şirkette ortak görünüyordu. Dahası Adil Öksüz’ün karısı Aynur Öksüz, Kemal Batmaz’ın ortağı olduğu Gurmed Ltd şirketinde sigortalıydı. Kemal Batmaz mahkemede olduğu gibi tüm bu delilleri reddedecektir. Önemli olan ABD’li heyetin tutumu; ya Kemal Batmaz’ın söylediği yalanlara inanmış görünecekler ya da bu deliler ışığında Kemal Batmaz üzerinden FETÖ elebaşını Türkiye’ye iade edecekler. Sizce?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder