Nedim Şener Demokratik standart mı dediniz?
HABERİ PAYLAŞ

Demokratik standart mı dediniz?

Haberin Devamı

Hükümet, bir hafta daha ertelese de Türkiye’yi polis devletine çevirecek olan İç Güvenlik Yasası’nı TBMM’den geçirmekte kararlı. Sivil toplum örgütlerinin, muhalefetin ve hukukçuların itiraz ettiği yasa tasarısı ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bize iç güvenlik reformunun içinde tek bir fıkra gösterin ki evrensel demokrasi standartlarına aykırı olsun. Gösteremezler” dedi.

O zaman gösterelim ve soralım;

Her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü terör eylemi saymak, buna katılacak herkesi de terörist olarak görmek hangi demokratik standarda uygundur?

Yargı kararı olmadan mülki ve polis amirlerinin emri ile istenilen kişinin 48 saat boyunca telefonlarının dinlenebilmesi hangi demokratik ülkede vardır?

Hangi demokratik ülkede gösteriler sırasında yüzünü bir örtüyle kapatana 5 yıl hapis cezası verilir?

Polis ve Jandarma’nın “suç şüphesi” diyerek istediği zaman kişilerin üstünü, eşyasını ve aracını arayabilmesi hangi demokratik standartlara uygundur?

Polise savcı yetkisi

Araba kiralayanların bile fişlenmesi hangi demokratik standartların gereğidir?

Hangi demokratik ülkede yargı kararı olmadan polis istediği kişiyi 48 saat boyunca gözaltında tutabilir, kişinin avukatına ulaşmasını engelleyebilir?

Hangi demokratik ülkede yargının yetkisinde olan gözaltı, arama kararı ve soruşturma yetkisi polise ve mülki amirlere de tanınır?

Hangi demokratik ülkede hakimlerin ve savcıların yetkisi polis ve jandarmaya devredilir?

Hangi demokratik ülkede polise tanınan silah kullanma yetkisi “yargısız infazları” hatırlatacak şekilde genişletilir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu baroların, muhalefetin, toplumun önemli bir bölümünün karşı olduğu bu yasa için muhalefeti şöyle uyardı: “Bir hafta tüm partilere düşünme fırsatı veriyoruz. İç güvenlik paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır.”

Peki bir inatla herkesin karşı olduğu yasayı TBMM’den geçirme mücadelesi hangi demokratik standarda uygundur?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder