Nedim Şener Dokunulmaz istihbaratçı…
HABERİ PAYLAŞ

Dokunulmaz istihbaratçı…

Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu görevlileri ile ilgili soruşturma şunu gösterdi; istihbaratçıların dokunulmazlığı yoktur ama dokunulmayacak istihbaratçılar vardır. Onlar iktidarın istihbaratçılarıdır. Şu andaki İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç bunlardan birisi gibi görünüyor. Dink cinayetini işleyen tetikçilerin yargılaması 5 yıl sürdü ve mahkeme bir skandala imza atarak “örgüt yok” kararı vererek suikastı küçük bir çetenin işi gibi gösterdi. Cinayette sorumluluğu olan kamu görevlilerine ise hiç dokunulamadı. Cemaatin hükümet ile koalisyon yaptığı dönemde özellikle cemaatin gözdesi istihbaratçı polislere tek bir soru sorulmadı. Sorulmadığı gibi hükümet hepsini terfi ettirdi.

Haberin Devamı

Savcı Kökçü ne yapacak?

Ne Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı ne de ortaya çıkan gerçekler bu kamu görevlilerini yargı önüne çıkarabildi. Fethullah Gülen cemaatine yakın savcılar kendi cemaatinden polislerinde ifadesini almak zorunda kalacaklarından Dink cinayeti dosyasının kapağını açmadılar. 17/25 Aralık operasyonları bu konuda kilidi açtı. Dosya savcı Muammer Akkaş’tan alındı. Dink cinayetinin yeni soruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan, bir dönemin dokunulmaz istihbaratçılarının ifadelerini aldı. O gitti soruşturma Gökalp Kökçü’ye verildi. Kökçü son hızla ifadeleri aldı. Bugüne kadar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Sabri Uzun, Ahmet İlhan Güler, Reşat Altay dahil birçok polisin, istihbaratçının ifadesi alındı. Gökalp Kökçü’nün talebiyle Muhittin Zenit, Özkan Mumcu, Ercan Demir tutuklandı. Ama nedense şu anda İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç’in ifadesine başvurulmadı.

Çok şeyi bilen polis

Oysa Engin Dinç, Erhan Tuncel’in 24 Ekim 2004 tarihindeki Trabzon Mc Donalds’a attığı bombadan sonra 17 Kasım 2004’te istihbarat elamanı yapılmasından sorumlu. 15 Şubat 2006 tarihli “Hrant Dink’in öldürülecek”, 17 Şubat tarihli “Hrant Dink’e yönelik ses getirici eylem yapılacak” raporlarında imzası olan kişi. Dink’i öldüren tetikçiler hakkında detaylı bilgiye sahip olan bir polis. Ayrıca Dink cinayetinin hemen sonrası gelişmelerden de haberdar. O yüzden mutlaka ifadesinin alınması lazım. Şu ana kadar herkesin ifadesi alındı ama ona soru soran çıkmadı. Eğer ona gerekli sorular sorulmazsa soruşturma büyük yara alacaktır. Halk bir kez daha iktidarın istihbaratçılarına dokunulamadığını görecektir. Bunu engellemek ise savcı Gökalp Kökçü’ye düşüyor. Dink cinayetinde sorumlu olan Trabzon İstihbarat Şubesi görevlileri tutuklanırken o dönem İstihbarat Şube Müdürü olan Engin Dinç’in ifadesi alınmadan yazılacak bir iddianame Hrant Dink cinayetinde adalet arayanlar için yok hükmündedir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder