Nedim Şener Ergenekon'u bilenler cinayetleri neden önlemedi?
HABERİ PAYLAŞ

Ergenekon'u bilenler cinayetleri neden önlemedi?

Haberin Devamı

Zaman gazetesi dün Ergenekon davasının mütalaasından önemli bir ayrıntıyı yayınladı. Buna göre; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) daha Ergenekon soruşturması başlamadan çok önce 19 Kasım 2003 ve 19 Ocak 2006 tarihlerinde olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iki rapor sundu. MİT raporlarında “Ergenekon” adı ve örgütün amacı açık açık yazıyor.

Aklıma iki soru geldi; birincisi Başbakan 2003 ve 2006’da kendisine iki kez Ergenekon örgütü ile ilgili rapor sunulmasına rağmen neden hemen soruşturma başlatmadı? İkincisi, MİT adı geçenleri neden izlemedi ve siyasi cinayetlere göz yumdu?

MİT’in Ergenekon tarifi


MİT, Başbakan’a sunduğu 2003 ve 2006’da Ergenekon için şu tanımı yapmış:

“Mevcut bilgilerden hareketle, kesin belirleme yapılamamakla birlikte Ergenekon adı kullanarak yürütülen çalışmaların bu aşamada devleti/rejimi hedef alan bir grubun kendi çıkarları çerçevesinde organize olma çabaları içerdiği izlenimi edinilmiştir.

Ancak, iddia niteliğindeki bu bilgilerin, birbirinden müstakil değişik kanallardan gelmesi ve birbirini büyük ölçüde teyit eder olması, olaya dedikodu çizgisinin ötesinde bir anlam kazandırmakta ve yönlendirilmiş organize bir faaliyetin işaretlerini taşımaktadır.

Ergenekon, çoğunluğu asker orijinli yönlendirici bir kadronun kontrolünde, bazı sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve medya kuruluşlarının kullanması suretiyle, sivil idarenin örtülü biçimde denetime tabi tutulması ve yeni bir yapı altında yeni bir yönetim biçimi yaratması amacına dayalı, teorik yanı detaylandırılmış, ancak pratikteki etkinliği tartışılabilecek bir oluşum olarak mütalaa edilebilir.”

Göz yumulan cinayetler

Mütalaa ile birlikte MİT raporu ortaya çıktığına göre şu sorular sorulabilir?

Ey bu ülkeyi yönetenler madem Ergenekon diye bir örgütü ve amaçlarını hatta üyelerini biliyordunuz neden eylemlerini engellemediniz?

Neden 5 Şubat 2006’da Trabzon’da Santa Maria Kilisesi rahibi Andrea Santoro’nun öldürülmesine seyirci kaldınız? Neden 17 Mayıs 2006’da Alparslan Aslan isimli avukatın silahla Danıştay’ı basmasına, hakim Mustafa Yücel Özbilgin’i öldürmesine izin verdiniz?

Neden 19 Ocak 2007 günü Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürmesine göz yumdunuz?

Neden 17 Nisan 2007 günü Malatya’da Zirve Yayınevi’nde 4 kişinin canice öldürülmesine kayıtsız kaldınız? Tüm bu cinayetler işlendikten sonra 12 Haziran 2007’de başlayan Ergenekon operasyonuna kadar neden sustunuz?

Neden, neden….?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder