Nedim Şener Evet 'Yeni Türkiye' bu..
HABERİ PAYLAŞ

Evet 'Yeni Türkiye' bu..

Haberin Devamı

Bir gün gelip Fethullah Gülen cemaatine bağlı gazetecilerin, kendi yarattıkları düzenin kurbanı olacağını biliyordum ama bu kadar çabuk gerçekleşmesini beklemiyordum. Etme bulma dünyası işte… 2011 yılı Mart ayında tutuklandığımda Cemaat, muhabirleri, köşe yazarları, televizyoncularıyla demediğini bırakmadı.

Zaman gazetesi, Aksiyon dergisi, Samanyolu televizyonu, İngilizce yayınlanan Today’s Zaman gazetesi, bizi ‘Ergenekoncu’ ve ‘terörist’ ilan etti. Hakkımızda ‘kara propaganda’ yapmak için haber ve kitap yazdılar. Ama bugün artık onlar da ‘linç edilmekten’ şikayetçi. Kısaca Gülen cemaati ile AKP çatışmasından söz ediyorum. Bu savaşta ilk ‘komplo’ uyarısı aylar önce Fethullah Gülen’den gelmişti. “Bir ihbarcı bulurlar evlerinize baskın yaparlar, uyuşturucu ve silah koyarlar” demişti.

İşbirlikçi taşeron CIA ajanı


Şimdi de cemaatin medyası ayakta; hükümete yakın medya tarafından linç edilmekten şikayetçiler. ABD’li Washington Post gazetesinde ve Jewish Press’te MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı hedef alan yazılar yayınlandı. Today’s Zaman gazetesi de bunları haberleştirdi.

Sonra olan oldu; Today’s Zaman gazetesi, hükümete ve MİT müsteşarına karşı başlatılan bir uluslararası komplonun ‘parçası’ ilan edildi. Gazetenin yönetmeni Bülent Keneş ‘işbirlikçi’ ve ‘taşeron’ olmakla suçlandı. Yetmedi MOSSAD ve CIA’ye çalıştığı söylendi. İnsan okuyunca “Pes” diyor. ‘İktidar uğruna’ ne kolay insan harcıyorlar.

İşte orada durun

Bülent Keneş de eleştirilere “Yeni Türkiye bu mu?” diye bir yazı ile karşılık verdi. Sitemini şöyle dile getirdi; “Eee ama biz hani demokratikleşme uğruna onca mücadele vermiş, onca badire atlatmamış mıydık? Sivil siyasetçilerimizin liderliğinde ülkemizi fikir özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün olmazsa olmaz olduğu Batılı standartlarda bir demokrasiye daha da yaklaştırmamış mıydık? Evet, öyle sanıyorduk... Yanılmışız...”

Bu sözüm size

Bu satırları okuyunca “İşte orada durun” demekten kendimi alamıyorum. Hayır sizin savaşınız güç paylaşımı savaşıydı. İfade ve basın özgürlüğü konusunda en son konuşacak kişiler ise sizlersiniz. Unutmayın bugün 65 gazeteci hapisteyse ‘Yeni Türkiye’ sizin eserinizdir.

‘Terörist’ diye yargılanan gazeteci sayısı 180’i bulmuşsa ‘Yeni Türkiye’ sizin eserinizdir. Kitap yazmayı terör suçu sayan, basılmamış kitabı toplatan, masum insanların evlerini çocuklarını odalarına varıncaya kadar aratan savcıyı kahraman ilan ediyorsanız ‘Yeni Türkiye’ sizin eserinizdir. Bana inanmıyorsanız arşivinize bakın. Daha önce de yazdım; aramıza hoş geldiniz. ‘Yeni Türkiye’ sizin eserinizdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder