Nedim Şener FETÖ’cü ‘mağdurlar’
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’cü ‘mağdurlar’

Haberin Devamı

Mağduriyetlerden söz edince en hızlı harekete geçen grup FETÖ’cüler oluyor. Önceki gün Mustafa Kaskalan isimli birisinden bir e-posta aldım.

Kardeşi Deniz teğmen Fatih Kaskalan’ın Adana’daki “ankesörlü hat” operasyonunda gözaltına alındığını ve tutuklandığını söylüyordu.

Kardeşinin FETÖ’cülerle Adana’da 2006 yılında 7’nci sınıfta iken dershane aracılığıyla tanıştığını, üniversite öğrencilerinin özel dersler verdiğini söylüyordu. Kardeşi Fatih Kaskalan’ın Deniz Lisesi’ni kazandığını, 2007-2008’de örgütün haksızlıklarına şahit olduğunu, 17/25 Aralık 2013’ten sonra da ilişkisini kestiğini bildirdi.

Mustafa Kaskalan, kardeşinin tutuklanmış olmasını “mağduriyet” olarak anlatıyordu. FETÖ’nün, itirafçı olacak askerlere, “Bildiğinizin birazını anlatın, serbest kalın” talimatı verdiğini, adli makamların da bu nedenle risk almamak için kardeşini tutukladığını anlatıyordu. Mustafa Kaskalan’a telefon açtım. Kardeşinin ifadesini istedim. Onun bana anlatmadığı bazı ayrıntıları o ifadeden öğrendim. Fatih Kaskalan, FETÖ içinde kod adının “Ali” olduğunu anlatmıştı. Savcılığın bildiğinin dışında da pek bir şey anlatmamış.

Sicile bak

Ağabeyi Mustafa Kaskalan’ın bana anlatmadığı şeyler de biraz araştırmayla ortaya çıktı. Şöyle özetleyeyim;

Beni arayan Mustafa Kaskalan, Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde Çevik Şube’de komiser yardımcısı iken 15 Temmuz sonrası telefonunda Bylock çıktığı için gözaltına alınmış. Tutuklanmış, etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye olmuş. KHK ile kamu görevinden çıkarılmış. Ayrıca FETÖ’nün imamlarından Önder Aytaç ile irtibatı tespit edilmiş.

“17/25 Aralık sonrası irtibatını kesti” dediği kardeşi teğmen Fatih Kaskalan, 16 Mayıs, 6 Eylül, 15 Eylül ve 8 Kasım 2015’te FETÖ imamları tarafından ankesörlü hatlarla aranmış.

Babası Mehmet Kaskalan’ın, Asya Bank’ta 11’i kapanmış, 5’i aktif hesabı, kardeşi Emin Kaskalan’ın, aktif hesabı ve kiralık kasası tespit edilmiş.Yengesinin kardeşi komiser muavini Mustafa Yeşil, kamu görevinden çıkarılmış. Halen Antalya’da tutuklu.

Tutuklu Teğmen Fatih Kaskalan, Deniz Lisesi’ne girişte soruların neredeyse tamamını doğru yanıtlamış, 2015’te mezun olmuş, FETÖ’cü komutanları görevinin ilk dört ayında ilk, sekizinci ayında ikinci takdir belgesini vermişler.

Yani anlayacağınız tam bir FETÖ’cü ama mağduru oynayan kişiler var karşımızda. Buradan çıkacak ders şudur; dikkat edin, gerçek mağdurların hakkını koruyun ama FETÖ’cülerin sizi aptal yerine koymasına izin vermeyin.

Çünkü, bir zamanlar FETÖ'nün aldatması ihanetti ama 15 Temmuz'dan sonra aldanmak da ihanettir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder