Nedim Şener FETÖ 'dernek', FETÖ'cü 'dernek üyesi' mi?
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ 'dernek', FETÖ'cü 'dernek üyesi' mi?

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruma müdür yardımcısı olan Yüzbaşı Burak Akın o gece iki bacağından yaralanmış, “gazi”unvanı verilmişti. Hatta Bakanlar evinde ziyaret etmiş, “kahraman” ilan edilmişti.

Öyle ki, Orgeneral Çolak, Burak Akın’ı kendinden sonra aynı göreve gelen şimdiki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e, “Benim sana emanetim” diyerek teslim etmişti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda FETÖ ile mücadele eden ekibin başındaki Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu, FETÖMETRE adı verilen kriterleri uygulayarak Burak Akın’ın FETÖ üyesi olduğundan şüphelendi.

Haberin Devamı

Söz konusu kişi “15 Temmuz kahramanı” sıfatını taşıdığı için görev arkadaşlarıyla beraber hassas bir çalışma yapıldı. Darbe girişiminden bir buçuk yıl sonra 2017 yılı kasım ayında Burak Akın, FETÖ üyesi olduğunu itiraf etmek zorunda kaldı. O operasyonun detaylarını Kahraman Hainler (Destek Yayınları) kitabımda bulabilirsiniz.

KOD ADI "CENK"

Burak Akın, 14 yaşından beri FETÖ üyesi olduğunu, “Cenk” kod adını kullandığını, bağlı olduğu sivil imamların adını ve TSK içerisinde tanıdığı bazı FETÖ üyelerinin adını vererek “etkin pişmanlıktan” yararlandı.

Adını verdikleriyle birlikte hakkında “FETÖ üyesi olmaktan” dava açıldı. Yargılamanın yapıldığı Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Fuat Söylemez, eşi Ayşe Söylemez, Mustafa Çopuroğlu ile Hüseyin Çetinkaya'yı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırırken onlar hakkında da etkin pişmanlık hükümleri uyguladı. Adı geçenleri 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırdı. Burak Akın’a “örgüt üyesi olduğunu ancak, “örgüt faaliyeti kapsamında herhangi bir suça iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi” gerekçesiyle ceza vermedi. Yani Burak Akın beraat etti.

TUTUKLANMA KORKUSU İTİRAFÇI YAPTI

Birincisi, Burak Akın, FETÖ üyesi olduğunu gönüllü olarak açıklamadı. Örgüt üyesi olduğu anlaşılınca tutuklanacağını, alacağı cezayı düşünüp itiraf etmek zorunda kaldı. Diğer örgüt üyelerinin adını ise FETÖ mensubu olduğu anlaşılınca verdi. Öte yandan 25 yıla yakın örgütün içinde bulunan “Cenk” kod adını kullanan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bile sivil imamlarla görüşen Burak Akın, örgüt adına hiçbir şey yapmamış olabilir mi? Sivil imamla sadece çay içip havadan sudan sohbet etmek için mi yoksa görev yaptığı yerler ve kişilerle ilgili bilgi vermek için mi bir araya geldi?

Haberin Devamı

Eğer sadece çay içip sohbet için bir araya geldiği düşünülüyorsa, FETÖ için de “dernek”, sivil imamlar ve TSK’daki kripto üyeleri için de “dernek üyesi” demek zamanı gelmiştir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder