Nedim Şener FETÖ’nün Adil Öksüz sessizliği
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’nün Adil Öksüz sessizliği

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olduğunun en önemli delillerinden birisi Adil Öksüz’dür. Firari Adil Öksüz FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olarak biliniyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ FETÖ lideri Fethullah Gülen’in Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye iadesini bu delil üzerinden isteyecek.

Elbette diğer delillerle birlikte. Adil Öksüz darbe girişimi sabahı 16 Temmuz günü Akıncı Üssü’ne yakın bir yerde gözaltına alındı.

Elleri kelepçelendi, giysileri çıkarıldı ve savcılık tarafından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. İki gün süren işlemlerin ardından ne hikmetse mahkeme serbest bıraktı. Darbe soruşturmasında alınan ifadelerde bol bol Adil Öksüz’ün adı geçiyor. Darbe girişimi öncesi gizli evlerde subaylarla yapılan toplantılar, ABD’ye Fethullah Gülen’in yanına giderek aldığı direktifler, Akıncı Üssü’nde görülmesi hepsi ifadelere yansımış durumda. Deliller arasında Adil Öksüz’ün darbeyi organize eden kişi olduğuna dair kayıtlarda mevcut.

ABD üç maymunu oynuyor

Tüm bu delillere rağmen ABD’nin Gülen’i iade etmeyeceğini düşünenlerdenim. Çünkü kısa süre önce ABD’de yaptığım görüşmelerde iade talebinin hukuka bırakıldığı ve bu yolun da çok açık olmadığı söylendi. Her ne kadar hukuk gerekçe olarak öne sürülse de, ben bir tercih yapıldığını düşünüyorum.

FETÖ ABD’nin de yararlandığı/kullandığı bir istihbarat ve operasyon örgütüdür. İşi bitmeden Gülen’i iade etmez. Bunları görmek için özel bir bilgiye gerek yok. Her şey çok açık oynanıyor. Mesele 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgisinin olmadığını söyleyen Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen her konuda konuşuyor ama Adil Öksüz konusunda nedense sessiz.

Gün geliyor darbeye “tiyatro” diyor, gün geliyor “darbeciler cezalarını çeksin” diye açıklama yapıyor. Şizofrenik yapısıyla dünyaya yalan üstüne yalan söylüyor. Ama nedense şu Adil Öksüz konusunda tek kelime etmiyor. “Adil Öksüz’ü tanımam” dese kendisinin Öksüz’ün ailesiyle çekilmiş video kaydı var. “Tanırım ama Adil Öksüz’ün darbeyle ilgisi yok” dese darbe sabahı elleri plastik kelepçeli don atlet fotoğrafları ortalıkta.

FETÖ kolay yolu seçmiş; Adil Öksüz konusunda susmak. Sadece o mu ABD’de de üç maymunu oynuyor. Darbeyle ilgili FETÖ bağlantısı istiyor ama sözünü ettiğim iki fotoğrafa baksa gerçeği görecek. Adil Öksüz olayını sessiz delil olarak görüyorlar belli ki. Belki de birileri onu susturdu. Olsun onlar sussun, biz hatırlatmaya devam edeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder