Nedim Şener FETÖ temizliği TSK’da yüzde 20 sivilde yüzde 4
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ temizliği TSK’da yüzde 20 sivilde yüzde 4

FETÖ 2012’de Arnavutluk’ta bulunan Beder Üniversitesi’nde “Beşeri Bilimlerde Manevi Arayışlar” isimli konferans düzenlenmişti. 15 Temmuz’dan sonra açılan soruşturmada, katılımcılar arasında bulunan Sakarya Üniversitesi’nden Ali Seyyar ihraç edildi, İsmail Acar FETÖ üyeliğinden 6 yıl 10 ay, Serkan Bayraktaroğlu 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Katılımcılar arasında Prof. Dr. Recep Kaymakcan ile FETÖ’nün TSK imamı ve 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcılarından Adil Öksüz de vardı. Bildiğiniz gibi Adil Öksüz, gözaltına alınıp şaibeli şekilde serbest bırakıldı, halen firari. Adil Öksüz’ün gözaltındayken telefonla görüştüğü kişinin 2012’de Arnavutluk’taki o toplantıya katılan Prof. Recep Kaymakcan olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

15 Temmuz’dan sonra o da gözaltına alındı ama adli kontrolle serbest kaldı. Darbe girişiminin ardından üç yıl geçti ve Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın Gençlik Spor Bakanlığı’ndaki müşavirlik görevini sürdürdüğü ve danışman unvanıyla devlet üniversitelerinde konferanslar verdiği ortaya çıktı. Elbette, kimseye kanıtsız suçlama yapılmamalı. Ama dün basına yansıyan ve Adil Öksüz’ün gözaltındayken telefonla aradığı ve FETÖ’nün düzenlediği toplantıya katılan birisinin devlet kurumunda görev yapması, sivil bürokraside FETÖ ile mücadeleyi tekrar gündeme getirdi.

Deniz Kuvvetleri’nde yüzde 24

Tam olarak bitirilmese de TSK’daki FETÖ üyelerine yönelik temizlik oranı ortalama yüzde 20’yi geçti. Kara Kuvvetleri’nde yüzde 18.0, Hava Kuvvetleri’nde yüzde 23, Deniz Kuvvetleri’nde ise yüzde 24’ü buldu. Ama bu oran sivil bürokraside yüzde 5’i bile bulmadı. Kısa süre önce emekli Albay Ahmet Zeki Üçok ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde bir panele katıldık. Üçok, konuşmasında, 2018 itibarıyla bakanlık ve kurumlarla FETÖ’cü temizlik oranlarını vermişti. Aldığım notlardan, bakanlık ve kurumların inernet sitelerinden derlenmiş olan FETÖ temizliğini yüzde olarak aktarayım; Aile Bakanlığı............................3.8 Başbakanlık.............................11.9 Dışişleri Bakanlığı......................6.1 Diyanet.....................................1.5 Gelir İdaresi...............................3.2 Gıda, Hayvancılık Bakanlığı........1.8 Gümrük....................................2.1 İçişleri Bakanlığı.........................3.5 Maliye Bakanlığı........................4.4 Sağlık Bakanlığı.......................14.5 SGK.........................................2.9 TRT.........................................6.5 ORTALAMA...........................4.09

Haberin Devamı

Kripto tehlike

Görüldüğü gibi TSK’da yüzde 20’yi geçen FETÖ temizliği sivil bürokraside yüzde 4.09. Kısa süre önce Sözcü gazetesinde yargıda 1.000’den fazla FETÖ iltisaklı kişi bulunduğu haberleştirilmişti. Unutulmamalı ki, FETÖ ihanetini TSK’daki ve sivil bürokrasideki kripto elemanları ile yaptı. TSK imamı Adil Öksüz’ün üniversitede görevli ilahiyatçı bir öğretim üyesi olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Dolayısıyla, 15 Temmuz’da ihanete uğrayan devletin, kendisini canıyla, kanıyla ülkesini savunmuş milletine FETÖ ile mücadele borcu var. Umarım, devlet bir ihanete daha uğramadan hukuk ve adalet içinde bu mücadeleyi verir. Yoksa FETÖ’nün ihaneti kaçınılmaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder