Nedim Şener FETÖ’cü teğmenden emeklilik önerisi
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’cü teğmenden emeklilik önerisi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Fetullahçı Terör Örgütü’nün kripto elemanlarına yönelik operasyonlar hızla devam ederken çok ilginç gelişmeler de yaşanıyor. Önce rakamları hatırlatayım; 31 Mart 2017 ile 15 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan toplam 428 “ankesörlü hat” operasyonunda gözaltına alınan ve 7 bin 859 FETÖ üyesi subay astsubaydan yüzde 44’ünün itirafçı olması halen TSK içinde görev yapan ve isimleri belirlenenlerde paniğe yol açıyor. Bugüne kadar 15 binden fazla FETÖ üyesi TSK’dan ihraç edilirken FETÖMETRE ve “Ankesörlü hat” soruşturmalarında 4 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 15 bin yeni isim daha belirlendi. “Mahrem imamlarla” görüşmeler yapan ve halen TSK’da görevli FETÖ üyeleri, tutuklanmayarak “adli kontrolle” serbest bırakılıyor. Sıranın kendisine geleceğini bilen FETÖ üyeleri bu nedenle savcılıklara giderek itirafçı oluyor.

Haberin Devamı

İtiraflar da yeni isimlerin belirlenmesini sağlıyor. Öte yandan dava açılıp “örgüt üyeliği” tespiti yapılsa dahi “suç işlemedikleri” gerekçesiyle beraat kararı verilmesi onları etkin pişmanlıktan yararlanmaya itiyor.

Yüzde 95’i FETÖ’cü

FETÖ’cü teğmenden emeklilik önerisi

Geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na itirafçı olarak başvuruda bulunan Deniz Harp Okulu’ndan 2015 yılında mezun olan ve halen görev başındaki E.H.İ. isimli teğmen çok ilginç bir teklifte bulundu. Daha önce Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı gibi kurumlara yazılı başvuruda bulunan FETÖ mensubu teğmen E.H.İ. İstanbul’da verdiği ifadesinde, ortaokul yıllarında FETÖ ile tanıştığını anlatarak, Deniz Kuvvetleri’nde bildiği diğer örgüt üyelerinin ve ilişkide olduğu sivil imamların isimlerini verdi.

E.H.İ.’nin ifade dosyasında daha önce ilgili kurumlarına yaptığı başvuruda yer aldı. FETÖ üyesi teğmen gözlem ve önerisini dilekçesinde şöyle anlatmış;

“2015 Deniz Harp Okulu mezunu olarak teğmen naspedildim. 2016 yılında yaşanan menfur darbe girişiminden sonra birtakım gerçekler ortaya çıktı, devlet içinde paralel yapılanmalar olduğu ortaya çıktı. Özellikle yeni mezun subaylar hakkında kuvvetli şüphe duyulması gereken hususlar olduğu aşikar. Konu ile alakalı uzmanlar oranın yüzde 95 olduğunda dile getiriyor….

Haberin Devamı

Benim önerim özellikle 2015 mezunu subaylara sosyal hakları düzenlenerek istifa hakkı verin ve kendi iradeleriyle istifa etsinler. Böylelikle devlet organları mesaisini örgütün daha derin yerlerine inmek için kullanır ayrıca mevcut durumda mağdur olanların sorumluluğunu devlet almaz.”

Son durum şu; Ne FETÖ elebaşı Gülen’in “Dağılmayın, dişinizi sıkın, az kaldı” sözleri ne örgüt üyelerinin sahte rüyaları işe yarıyor. Firari örgüt üyeleri bir yandan dağılma ve bölünme tartışması yaşarken yurtiçindeki kripto unsurları tek tek çözülüyor.

Sıkın dişinizi sonları yakın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder