Nedim Şener FETÖ’cülerde ankesörlü hat paniği; Sivil bürokraside de kullanmış
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’cülerde ankesörlü hat paniği; Sivil bürokraside de kullanmış

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen’in son zamanlardaki en büyük kaygısı, itirafçıların artması. İtirafçıların artmasının birçok nedeni var, en önemlilerinden birisi FETÖMETRE uygulaması, diğeri “Ankesörlü hat” operasyonları. 2017 yılı Kasım ayından itibaren İstanbul’da FETÖ’nün mahrem imamlarının 480 ankesörlü hat ile TSK’daki 8 bin örgüt üyesi subayla irtibat kurduğu belirlendi. Bunların 4 bini hakkında işlem yapıldı, 4 bin dolayındaki ise işlem yapılmayı bekliyor.

İstanbul’dan sonra ankesörlü hat operasyonlarını yoğunlaştığı ikinci il Ankara. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından bu kapsamda şu ana kadar 37 operasyon ve 2 bin 100 kişi hakkında işlem yapıldı.

Haberin Devamı

Halen TSK’da görev yapan 4 bin 360 FETÖ üyesi de isim isim belirlenmiş durumda. Süren araştırmalar, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 bin 460 olarak belirlenen FETÖ’cü sayısının 8 bine doğru ilerlediğini gösteriyor.

Her hafta başında rutine dönüşen TSK’daki gözaltı haberlerini izliyorsunuzdur. İşte onlardan yüzde 48’i itirafçı oluyor. Böylece “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanıp tutuklanmaktan kurtuluyorlar.

Her itirafçı, örgüt ile ilgili bilinmeyen bir yönü, yeni taktiklerini anlatıyor.

Köşeye sıkışan FETÖ’nün “Genel müdür, müdür” sıfatı verilmiş üst düzey örgüt yöneticileri, gözaltına alınacağını tahmin ettikleri sivil imamların ve TSK personelinin evlerine giderek verecekleri ifadeler hakkında telkinde bulunuyor.

YALAN İFADE TELKİNİ

Gözaltına alınanlar da bu durumu itiraflarında anlatıyorlar. Mahrem imam U.A.ifadesinde şunları söylüyor, “… Murat Çakır isimli şahıs bir gün beni aradı. Akşam, Optimum AVM üst geçidinde buluşmak istedi. Ben de kendisiyle görüştüm. Bana İsmail Çakmak isimli şahsın yakalandığını, Bahattin Yılmaz’ın da itirafçı olduğunu söyledi. Kendisinin de ortadan kaybolacağını, yarın öbür gün benim de tutuklanacağımı söyledi. Eğer böyle bir durum olursa, bildiklerinin içerisine, ankesörlü telefon konusunda ‘menfi’ diye tabir ettiğimiz kişileri de aradığımızı söylememi istedi.”

Yani örgüt yöneticisi, sivil imama, ankesörlü hatlarla sadece örgüt üyelerini değil, örgüt üyesi olmayanlar da aradıklarını söylemesini telkin ederek, ankesörlü hat ile aranan herkesin FETÖ’cü olmadığı izlenimi yaratmayı amaçlıyor. Ankesörlü hat operasyonları ile ilgili “sulandırma” yapılmasını telkin ediyor. Ama sivil imam bunu adli makamlara anlatıyor. S.K. isimli bir başka sivil imama bu konu sorulduğunda da ankesörlü hat ile başka kendilerinden olmayan başka birini aramadıklarını itiraf ediyor. FETÖ’nün ankesörlü hatları yalnız TSK’daki kripto üyeleri değil, sivil bürokrasideki elemanları ile irtibat için de kullandığı belirlenmiş. Yakında bazı bakanlıklarda ankesörlü hat operasyonları görmek şaşırtıcı olmaz. FETÖ elebaşı ve örgüt üyeleri bu yüzden panikte, sosyal medyada suni propagandaları işe yaramayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder