Nedim Şener FETÖMETRE ‘müstakbel darbecileri’ yakalıyor
HABERİ PAYLAŞ

FETÖMETRE ‘müstakbel darbecileri’ yakalıyor

Fetullahçı Terör Örgütü, “kripto” unsurları ile Türkiye’nin geleceği için de büyük tehlike. 15 Temmuz girişimine “Atatürkçü” görünüm vermek için “Yurtta Sulh Konseyi” adını kullanmışlardı. Buna uygun dille yazılmış darbe bildirisini TRT’den okuttular. Dikkatinizi çekmiştir son zamanlarda FETÖ’nün TSK’daki “kripto” elemanları ile ilgili yapılan operasyonlarda albay ve altındaki rütbedekiler dikkatinizi çekiyordur. Çünkü FETÖ 15 Temmuz’da bir kısmı ismen deşifre olmuş üst rütbedeki üyelerinin bazılarını kullandı. 15 Temmuz sonrası 151'i general, bin 656'sı subay olmak üzere 5 bin 266 asker tutuklandı. Oysa 40 yılda TSK’yı neredeyse ele geçirmiş olan FETÖ’nün varlığının bu rakamlarla sınırlı olmadığı kolayca tahmin edilebilir.

Haberin Devamı

Nitekim, önce darbeye katılanların itirafları ve ByLock soruşturması ardından itiraflarla gelen “ankesörlü hat” operasyonlarıyla binlerce kripto FETÖ üyesi açığa çıkarıldı. En son basında FETÖMETRE adı verilen kriterlerle Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nde 10 binden fazla FETÖ üyesi açığa çıkarıldı. Darbeye karışıp yargılanan ve ihraç edilenlerin sayısı 6 bin dolayında. 18 Eylül itibarıyla üç komutanlıktan ihraç edilenlerin sayısı 15.199’u buldu. Yani darbeye aktif olarak katılmayan binlerde FETÖ’cü açığa çıkarıldı. Son zamanlarda özellikle Deniz Kuvvetleri’nden ihraç edilen ve yurtdışına firar eden FETÖ üyeleri FETÖMETRE ile ilgili bir kampanya başlattılar. FETÖ bunu daha önce ByLock, “ankesörlü hat” soruşturmaları için de yapmıştı. “Kripto” FETÖ unsurları ortaya çıktıkça rahatsızlıkları artıyor. Açıkça yalan kriterler bile uyduruyorlar. Peki neden?

Çünkü TSK içinde hâlâ örgütlü olan FETÖ, 15 Temmuz’da kullanmadığı kripto üyelerini bir başka kimlik altında ya bir kalkışmada ya da başka bir kötülük amacıyla kullanmak isteyebilir. FETÖMETRE bu kriptoları ortaya çıkardıkça örgütün rahatsızlığı da artıyor.

FETÖMETRE ‘müstakbel darbecileri’ yakalıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder