Nedim Şener FETÖ’nün ‘kan renkli’ katili
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’nün ‘kan renkli’ katili

“Şeytanın Kara Kutusu (Destek yayınları)” kitabını yazma nedenlerimden birisi FETÖ’nün tehlikeli yeni yüzünü göstermekti. Her kılığa giren şeytani örgüt FETÖ’nün “Renklendirme” stratejisini okuyunca bunu herkesin öğrenmesi gerektiğini düşündüm. Nitekim, kitabın arka kapağına da bunu açıkça yazdım: “Şeytani örgüt FETÖ, tekrar ele geçirmek istediği devlete karşı savaşmak için “Renklendirme” stratejisine geçti. İlim Yayma Cemiyeti, Milli Görüş, MHP, BBP, CHP, AKP, SP yanında Nakşi, Kadiri, Nur cemaatleri, Erenköy, Çarşamba, İslamoğlu gibi tarikat ve cemaatlere sızıyor…” 19 Aralık 2016 günü öldürülen Rus Büyükelçi Karlov suikastıyla ilgili iddianame “Renklendirme” stratejisinin kanlı bir örneğini gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

İddianameye göre, katil polis Altıntaş bir FETÖ üyesi. Nitekim, 2017 Nisan ayında “Garson” kod adlı Emniyet mahrem imamının Ankara Savcılığı’na verdiği iki SD kart içinde adı “FETÖ üyesi polisler” arasında yer alıyor. Altıntaş’ın bağlı olduğu “Öğretmen” diye adlandırılan örgüt üyesi “Ahmet” kod adlı Serkan Söğüt. Her ikisinin de bağlı olduğu ve “Zümre Başkanı” adı verilen örgüt yöneticisi “Said bey” kod adlı Salih Yılmaz. “Garson’un verdiği dokümanlara göre katil Altıntaş, 17/25 Aralık 2013’ten sonra örgütten uzaklaşmış görünüyor. Ama bu FETÖ’nün “Renklendirme” taktiği. Altıntaş, “Renklendirme”ye giren bir FETÖ üyesi. Nitekim, itirafçı olan “Said bey” kod adlı Salih Yılmaz, ifadesinde, “Mevlüt Mert Altıntaş’ın kendisine bağlı Zümre içinde ‘Ahmet’ kod adlı Şahin Söğüt’e bağlı olduğunu, 17/25 Aralık 2013 sonrasında örgütün üst kademesinden, saklanabilmek amacıyla diğer dini grupların sohbetlerine katılması yönünde talimat geldiğini, bu talimatı kendisine bağlı “Öğretmenlere” aktardığını bu talimatı verenin ‘Necdet’ kod adlı örgüt üyesi olduğunu, daha çok hükümete yakın dini grupların içine dağılınması yönünde talimat geldiğini” söyledi.

HEDEF ŞAŞIRTTI

İddianamedeki bilgilere göre katil polis Altıntaş, 2014’ten itibaren önce Nurettin Yıldız sonra İsmailağa Cemaati, Vahdet Grubu ile temas kurdu. 2016 yılı Şubat ayında FETÖ’cü sivil imamların talebiyle MİT içindeki Rusya Masası’nda görevli FETÖ üyesi Vehbi Kürşak Akalın, Karlov’un koruma ve güvenlik durumuyla ilgili detayları FETÖ üyelerine verdi. Altıntaş, 2016 yılı Mart ayından sonra banka üzerinden radikal gruplara yakın dört derneğe para gönderdi. 2016 Ekim ayında da El Kaide’ci Selefi grup üyelerinden Aldülkadir Şen ile irtibat kurdu. Böylece işleyeceği cinayetin arkasında bu grupların olduğu izlenimini vermek istedi; Yani hedef şaşırtmaya çalıştı. FETÖ üyesi katil Altıntaş ardından Selefi örgütlere has slogan atarak Rus Büyükelçi Karlov’u öldürdü. Devreye FETÖ üyesi Emrullah Uslu girdi ve planlandığı gibi cinayet ile ilgili algı operasyonlarına başladı. Ama sanıkların itirafları ile FETÖ’nün bu cinayetteki rolü, “Renklendirme” taktiği ve tabii gerçekler sonunda ortaya çıktı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder