Nedim Şener Flash belleğin hikayesi
HABERİ PAYLAŞ

Flash belleğin hikayesi

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan’ın 2007’de TSK’ya teslim ettiği ve içerisinde FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanması hakkında bilgilerin de yer aldığı flash bellek soruşturmasının, 15 Temmuz darbesinin 1 numarası Akın Öztürk tarafından 2009’da üstünün kapatıldığını açıkladı. Savcılığın soruşturmayı yeniden açmak istediğini ve Tuncay Özkan’ın flash belleğin kopyasını teslim ettiğini söyledi. İçinde çok önemli bilgiler alan bu flash belleğin çok ilginç bir hikayesi var. O dönemde Hava Kuvvetleri’nde askeri savcı olan Albay Ahmet Zeki Üçok bunu şöyle anlattı:

“Karargah Evleri soruşturmasını yürütürken İstihbarat Başkanlığı’ndan olayla irtibatlı belgeleri istedim. Gelen belgelerden arasında söz konusu flash belleğin ve çıktılarının imha edildiğine ilişkin bir tutanak ile başka bir şifreli flash disk vardı. Hava Kuvvetleri Komutanı’ndan soruşturma izni istedim ama izni vermedi.

Karargah Evleri aslında MİT içerisindeki FETÖ üyelerinin TSK'ya karşı kurdukları ilk kumpastır. Bu soruşturmanın kumpas olduğunu ortaya çıkarıp aralarında Zekeriya Öz, Fkret Seçen ve bugünlerde itirafçı olduğu söylenen İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürü Kurmay Albay Selçuk Başyiğit’'in hakkında iddianame hazırladım. Bunu duyan FETÖ beni kumpasla tutukladı. Baktığım Işık Evleri, Karargah Evleri, HERON İhaneti gibi FETÖ kumpaslarını ortaya koyduğum dosyaları Zekeriya Öz'e gönderildi.

Savcı “teslim et” dedi

17-25 Aralık sonrası bu dosyalar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na devredildi. Ben de ifade verdim. Savcı Mesut Erdinç Bayhan, kriptolarını çözdürdüğü flash diskte aralarında bugün itibarıyla 45 kişisinin Bylock kullanıcısı olan yüzlerce FETÖ mensubunu ortaya çıkarttı. Ayrıca Selçuk Başyiğit göz altına alandı, sorgulandı. Ardından imha edilip tutanağa bağlanan flash bellek ile ilgili soruşturma derinleştirildi.

Flash belleğin Tuncay Özkan tarafından 2007 yılında Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’a teslim edildiği ancak şu an itibarıyla TSK içerisinde bu flash disk ve çıktılarının imha edildiği bilgilerine ulaşıldı. Bunun üzerine 40 gün önce Tuncay ifadesi alındı ve flash diski teslim etmesi istendi. Tuncay Özkan “Arşivime bakıp araştırayım” dedikten sonra ayrıldı. Geçtiğimiz salı günü de flash diski savcıya teslim etti. Keşke bu flash disk ile ilgili Hava Kuvvetleri Komutanı bize soruşturma emri verseydi. Keşke sayın Tuncay Özkan bu flash belleği 17/25 Aralık’tan sonraki süreçte savcılığa teslim etseydi. Belki de bir çok şey önlenebilirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder