Nedim Şener ‘Hıristiyan IŞİD’i’
HABERİ PAYLAŞ

‘Hıristiyan IŞİD’i’

"İnsansız hava araçlarına aseton peroksit (TATP) bağlayarak, motosikletlere EFP (patlayarak oluşan nüfuz edici) yerleştirerek, çimento kamyonlarıyla baskın düzenleyerek… Bu hainlere hak ettiği ödülü verecek her yöntem mübahtır ve teşvik edilmelidir. İrade varsa yol bulunur."

Yeni Zelanda’da cuma namazı için bir araya gelmiş Müslümanları hedef alan ve 50 masum insanı katleden teröristin saldırı öncesi yayınladığı 74 sayfalık manifestodan aktardığım satırlar size de tanıdık geldi mi? Bana, adını “barış” kelimesi “silm’den alan İslam dininin adını kullanan IŞİD isimli terör örgütünün söylemini ve kitlesel eylem biçimlerini çağrıştırdı.

Haberin Devamı

Irkçıların bilinçaltı

Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch kentinde iki camiye cuma namazında düzenlenen saldırı sonucu aralarında 3-4 yaşında çocukların da bulunduğu 50 Müslümanı katleden 28 yaşındaki Avustralya yurttaşı Brenton Tarrant'ın, internetten yayınladığı ırkçı manifesto, bireysel bir sapkınlıktan çok özellikle Batı dünyasında yükselen ırkçı çevrelerdeki söylemlere, daha da ileri giderseniz özellikle sağ siyasetçilerde vücut bulan geniş bir tabanın bilinçaltını yansıttığını söylemek zor değil. İstanbul’un yeniden Hıristiyan kenti olacağı saçmalıklarını bir kenara bırakırsak, Avrupa’da yaşayan Müslümanlar için çizdiği korkunç gelecek tablosu şöyle; "Uluslarımızın, ırkımızın herkesin malumu olan düşmanları toplumlarımız içinde özgürce dolaşıyor, başları dik, kendilerinin dokunulmaz olduğuna inanarak. Gerçekte ne kadar yanıldıklarını çok yakında öğrenecekler. Hainler, hain gibi ölmeyi hak eder. Üç yıl da sürse 30 yıl da sürse, bu insanlar, ırkımıza yaptıkları iğrenç saldırıların bedelini ödemeli."

Müslümanlara saldırılar

Bunlar bir sapığa ait düşünceler diyebilirsiniz. O zaman birkaç örnek vereyim; Fransa’da geçen yıl 19, bu yıl 7 cami kapatıldı, Belçika’da bir camide bıçaklı saldırı gerçekleşti, Hollanda’da bir cami kundaklandı. Hollanda’da, “Batının İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar” camilerin önünde eylem yaptı. Almanya’da geçen yıl bin, İngiltere’de 100’e yakın camiye saldırılar gerçekleşti, İsveç’te bir camiye tabancalı saldırı gerçekleşti. Küresel alanda birbirini tanımayan ve sosyal medya üzerinden birbirini etkileyen bu kişi ve gruplar bir zihniyeti yansıtıyor. Tıpkı birbirini hiç tanımayan ve belli bir kötülük paydasında buluşan, sosyal medya üzerinden bir araya gelen bildiğimiz IŞİD’li teröristler gibi. Ama bu farklı, bu "Hıristiyan IŞİD’i"…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder