Nedim Şener İftiralara karşı onurla geçen 50 yıl
HABERİ PAYLAŞ

İftiralara karşı onurla geçen 50 yıl

12 yıl önce yolsuzluklar hakkında konuştuğum AKP milletvekili Azmi Ateş konuyu o tarihte, konuk olarak katıldığım Arena programını yöneten Uğur Dündar’a getirdi. “Şey, Uğur Dündar ile ilgili çok değişik şeyler duyuyorum” dedi. “Ne duydunuz?” diye sordum. “Ya bu para pul işleri…” “Nasıl yani?” “Bazı haberler karşılığında para alıyormuş ya da haber yapmama karşılığında para alıyormuş” dedi.

Kendisine “Bir dakika” deyip cep telefonumdan Uğur Dündar’ı aradım, “Uğur Bey, Azmi Bey ile beraberim adınız geçti, size bir merhaba demek istiyor” dedim. Telefonu karşımda oturan milletvekiline uzattım. Telefonu aldı ve “Merhaba Uğur Bey’ciğim, nasılsınız, uzun zaman oldu görüşemiyoruz, iyisiniz inşallah” dedikten sonra selam ve muhabbetle telefonu kapatıp bana verdi.

Haberin Devamı

Bu anımı aktarmamın nedeni, Uğur Dündar’ın 50 yıllık meslek hayatı boyunca uğradığı iftiralardan biri olması. Gıyabında ne söylense, karşımdakine hemen telefonla arayabileceğimi, iddiasını kendisine sormasını isterim. Elbette kimse buna cesaret edemez. Çünkü buna benzer iddiaların yalan olduğunu onlar da bilir.

Nitekim, meslek hayatının 40’ıncı yılında Uğur Dündar, benden hayatını kitaplaştırmamı istediğinde buna benzer birçok iftirayı konuşmuştuk. Hayatında hiç rüşvet teklifi almadığını, kimsenin buna cesaret edemediğini yazmıştım.

FETÖ’nün iftirası

İftiralara karşı onurla geçen 50 yıl

Uğur Dündar, çeşitli iftiralar eşliğinde bugün 50’nci meslek yılını doldurdu. Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu, Dündar’ın hayatını belgesel haline getirdi ve ona yakışır bir kitaba dönüştürdü. “Olağanüstü Bir Hayat Uğur Dündar (Sia Kitap)” adlı kitapta, “Uğur Dündar din düşmanıdır?” iftirasının kaynakları da veriliyor.

FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz, gözaltındaki Albay Dursun Çiçek’e şöyle bir soru yöneltir: “İrticayla Mücadele Eylem Planı”, “Medya faaliyetleri” başlığı altında, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerine ait ibaret görüntü ve haberlerin medyada yoğun olarak yer alması sağlanacak, Milli Eğitim Bakanlığı yıpratılacaktır” şeklinde ibare yer alıyor.

“Uğur Dündar ile Star Ana Haber Bülteni’nde cuma namazına giden öğrencilerin, ‘Okuldan Cuma’ya’ başlığıyla haber yapıldığı görüldü. Uğur Dündar ile irtibatınız var mı? O haberin yayınlanmasıyla ilgili talimatınız var mı?” Oysa Dündar, Albay Çiçek’i hayatında görmemiş hiç konuşmamıştır. Ama FETÖ o gün attığı iftirayla amacına ulaştı ve muhafazakar kesimin gözünde Uğur Dündar’ı ‘din düşmanı’ ilan etti.

Haberin Devamı

Peki gerçek ne? Star Haber, okul müdürüne, “Uygulama kaynağını müfredattan mı alıyor?” sorusunu sormuş, aldığı “Veliler izin vermişse gitmelerinde bir sakınca yoktur” cevabını yayınlayarak konuyu kapatmıştır. Buna benzer başka bir haber de yapılmamıştır. 13 yıldır yakından tanıdığım ve bir müftü torunu olan Uğur Dündar’ın din düşmanı yalanı bir FETÖ iftirası olarak kayda geçti. Ona bu iftirayı atanlar kaçtı ama o alnı açık 50’nci meslek yılını kutluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder