Nedim Şener İmamoğlu’na en çok zarar verecek şey…
HABERİ PAYLAŞ

İmamoğlu’na en çok zarar verecek şey…

AKP’liler mi, iktidara yakın medya mı? Hayır. İBB Başkan adayı İmamoğlu’na zarar verecek en önemli şey, onun adına hareket eden ve gerçeklikten kopuk sosyal medyadaki örgütlenmesi.

Tıpkı AKP’nin içine düştüğü tuzak gibi, kendisine yakın ve son derece organize olan sosyal medya grupları, yaptığı insani sayılabilecek ve bir cümlelik açıklama ile geçiştirilebilecek olayları öylesine yanlış savunuluyor ki faturası kendisine çıkacak. Seçimi kazansın ya da kaybetsin bu sözüm geçerlidir.

Mesleğinde 50 yılını tamamlamış ve herkesin güvenini kazanmış televizyoncu Uğur Dündar’ın adı Binali Yıldırım ile yapacağı açık oturumda moderatörlük için gündeme geldiğinde bir anda linç edildi. Bunu Yıldırım’a yakın gruplar yapsa anlardım ancak İmamoğlu’na yakın ve Dündar’ı da iyi tanıyan gruplar yaptı.

Haberin Devamı

Bugüne kadar, mafyanın, derin devletçilerin, terör örgütlerinin geri adım attıramadığı Dündar, çekilmek zorunda kaldı. Oysa Dündar, daha önce Erdoğan ve Baykal’ın katıldığı oturumu, TBMM çatısı altında Kılıçdaroğlu-Gökçek tartışmasını başarıyla yönetmişti.

Yıllar sonra iki siyasetçinin bir araya geleceği ve izin verilse demokrasi şölenine dönecek Yıldırım-İmamoğlu açık oturumu meslekte 50 yılı nedeniyle Uğur Dündar için de simgesel bir kutlama olacaktı.

Sosyal medya trol ordusu

Konu değişse de işin bir yanı İmamoğlu’na dayandığında aynı grup bu kez de CHP seçmen kitlesinin yakından takip ettiği FOX televizyonundan Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya’yı linç ediyor. Fatih Portakal, ısrarlı biçimde, İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne “it” dediği görüntülerin elinde var olduğunu ve yayınlamadığını söylemesine karşı yürütülen linç kampanyası da aynı gruplar tarafından gerçekleştirildi. Yıllarca alkışla, takdirle izledikleri Portakal’ı bir kaç saat içinde hain ilan ettiler. AKP’ye çalıştığını yazandan geçilmiyor.

Şayet elinde varsa Portakal’ın, RTÜK’ü bahane etmeden görüntüleri, RTÜK’ten çekiniyorsa sosyal medya hesabından yayınlaması mesleki bir zorunluluktur, yoksa bu konu peşini bırakmayacak. Ama tüm bunlar onun birkaç saat içinde hem de yakından takip edenler tarafından linci haklı çıkarmaz.

Haberin Devamı

Daha bu bitmeden, Yıldırım-İmamoğlu oturumunu yönetecek İsmail Küçükkaya’nın başına aynısı geldi. Yıllardır, muhalif bir kanalda çalışan Küçükkaya’nın Akşam gazetesinde çalışırken Binali Yıldırım’ın döneminde Ulaştırma Bakanlığı muhabiri olduğu dolayısıyla AKP’ye yakın durduğu keşfedilmiş!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder