Nedim Şener İstila edilmiş kartal yuvasındaki yalancı; Akın Öztürk
HABERİ PAYLAŞ

İstila edilmiş kartal yuvasındaki yalancı; Akın Öztürk

Haberin Devamı

FETÖ, 15 Temmuz darbesi planında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın kendileriyle beraber hareket edeceğini düşünmüş, B planı olarak da Orgeneral Akın Öztürk’ün darbenin 1 numarası olacağını hesaplamıştı.

Hulusi Akar, saat 20.45’te darbeyi kendisine tebliğ eden Mehmet Dişli’ye tepki göstermiş, sonra da FETÖ’cüler tarafından derdest edilmişti. Plana göre darbenin başında yer alacak en rütbeli kişi Akın Öztürk’tü. Öztürk bunu hep reddetti, hatta darbenin merkezi Akıncı Üssü’nde bulunmasını, “Torunlarımı özlediğim için oradaydım” diye açıklamıştı.

Oysa Öztürk, 15 Temmuz akşamı Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal’ın da katılacağı, Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının İstanbul Moda Deniz Kulübü’ndeki düğününe davetliydi. Hatta gelmesi halinde nikah şahidi olacaktı. Ama o, davetli olduğu aile dostunun düğünü yerine darbenin merkezi Akıncı Üssü’ne gittti. Bunu da “Torunlarımı özlediğim için gittim” diye açıkladı. Korgeneral Mehmet Şanver’in kaleme aldığı, 15 Temmuz Kartal Yuvasının İstilası kitabı(İnkilap Yayınevi), Akın Öztürk’ün, davetli olduğu düğüne gelmeme kararını çok önceden verdiğini ortaya koydu.

Şanver’in kitabında yer verdiği ve 12 Temmuz 2016 günü Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile yaptığı telefon konuşması, Akın Öztürk’ün 15 Temmuz günü aniden depreşen “torunlarımı özledim” gerekçesinin yalan olduğunu, düğüne gelmeme kararını çok önceden verdiğini ortaya koyuyor.

12 Temmuz 2016

Abidin Ünal ile Mehmet Şanver’in arasında geçen telefon konuşmasını kitaptan kısaltarak aktarıyorum; “



Mehmet Şanver; Komutanım. Birkaç özel konu var, sizinle paylaşmalıyım.

Abidin Ünal: Öyle mi? Nedir?

Şanver; Komutanım birincisi; malumlarınız 15 Temmuz’da Çiçeğin düğünü var. Zaten siz de teşrif edeceksiniz.

Ünal; Evet… Şanver; Sağolun, ikinci konu, nikâh şahitliği konusu. Siz nikâh şahidi olmayacağınız için … akrabalarımızdan birisini şahit olarak belirleyeceğiz.

Ünal;Akın Öztürk’ü belirle. Bence bir mahsuru yok.

Şanver; Komutanım, Akın Öztürk General düğüne gelemeyeceğini bildirmişti. O nedenle onu şahit olarak belirlemedim.

Ünal; Öyle mi? Ben gelecek biliyorum.

Şanver; ...Ancak Akın Öztürk bana işi olduğunu ve gelemeyeceğini belirtmişti. Ben bu durumda tekrar arar teyit ederim. Şayet gelecek olursa şahit olarak onu belirlerim.”

Bu konuşma şunu gösteriyor, Akın Öztürk’ün “torunlarımı özlediğim için 15 Temmuz’da Akıncı Üssü’ne gittim” sözleri yalan. Akın Öztürk çok önceden düğüne gelmeyeceğini silah arkadaşı Mehmet Şanver’e zaten bildirmiş. “Torunlarımı özledim” yalanı sadece bir kamuflajdı. Şanver’in kitabı görülen darbe davasını da etkileyecek çok ciddi bilgiler içeriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder