Nedim Şener Kara kutunun gizlediği isimler var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Kara kutunun gizlediği isimler var mı?

Fetullahçı Terör Örgütü, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas operasyonlarına hazırlanırken, Emniyet yapılanmasında önemli bir değişikliğe gitti. Önce, Kemalettin Özdemir’in yerine “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil getirildi.

Daha sonra, Emniyet içindeki FETÖ’cüler kurum dışından olan öğretmen sivil mahrem imamlara bağlandılar. FETÖ’nün ‘Emniyet imamı’ Osman Hilmi Özdil ve ‘Sinan’ kod adlı Milli İstihbarat Teşkilatı imamı Murat Karabulut 12 Nisan 2007’de ABD’ye gittiler.

Söylenene göre Türkiye’den yapılan ihbar üzerine havaalanında FBI görevlileri tarafından sorguya alındılar. Çantalarından, tam iki ay sonra 12 Haziran 2007 günü Ümraniye’de bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayacak Ergenekon operasyonuyla ilgili dokümanlar bulunuyordu.

Haberin Devamı

“Kozanlı Ömer” ve “Sinan” kod adlı FETÖ’cüler, aylar sonra tutuklanacak kişilerin isimlerinin şifrelendiği listeleri ABD’de yaşayan FETÖ elebaşı Gülen’e götürüyorlardı. FBI 5 Kasım 2007’de, bu kişilerden çıkan 14 sayfa belgeyi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda yani FETÖ’cülerin etkili olduğu bölüme bildirdi.

Kartvizitteki isim

Elbette FETÖ’cüler bu belgeleri yok etti. 2014 yılında FETÖ’cü polislerin Emniyet üst düzeyinden atılmasından sonra dosya yeniden açıldı. O dosyada FETÖ Emniyet imamı Özdil’in üst aramasından çıkan bir de kartvizit vardı. Üzerinde “Avukat Reşat Nazmi Oral” yazıyordu.

Kendisini unutturdu, uzun süre ortadan kayboldu. Sonunda o kartvizitin sahibi Oral, 29 Temmuz 2019 günü MİT ve Ankara Emniyeti’nin ortak operasyonuyla yakalanarak tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istememiş ama bu halde bile anlattıkları ve verdiği isimler FETÖ’nün karanlık yüzünü, kumpas davalarındaki ve 15 Temmuz darbe girişimindeki rolünü anlamamızı sağlıyor.

1983 yılında FETÖ’ye katılan ve 19 yıl mahrem hizmetler diye adlandırılan TSK’daki FETÖ’cülerin yöneticiliğini hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 2. Ordu İmamlığını yapan Oral, 100’den fazla isim ile ilgili bilgiler verdi. Örgüt içinde kendini “öğretmen” koca koca generalleri ise “öğrenci” diye kodlayan FETÖ’nün mahrem imamlarından Oral’ın “öğrencisi” olan 32 generalden 12’si 15 Temmuz darbe girişimin planlayıcısı ve uygulayıcısı konumunda.

Haberin Devamı

Bu konudaki basın bülteni ve haberlerde dikkatimi çeken nokta şu oldu; ismini verdiği 32 kişiden 15’i darbe girişiminden tutuklu, diğerleri hakkında da işlem yapılmış. Peki hepsi bu kadar mı? FETÖ’nün gözaltına alınanlara talimatı, bilinen isimleri vermeleri yönündeydi. Sanki Oral da bu talimatı yerine getirmiş. Hep haklarında işlem yapılmış isimleri söylemiş, “Acaba gizlediği isimler var mı?” diye merak ediyorum doğrusu…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder