Nedim Şener Kim olsa Gülen gibi bir haini vermez
HABERİ PAYLAŞ

Kim olsa Gülen gibi bir haini vermez

Amerika Birleşik Devletleri’nin yerinde olsanız Fetullah Gülen gibi bir haini iade eder misiniz?

Her ülke, hele hele ABD gibi kadın, çocuk, bebek, sivil demeden on binlerce insanı katleden terör örgütü PKK/PYD/YPG ile açıktan işbirliği yapan bir ülke dünyanın her yerinde Fetullah Gülen gibi bir hain arar. Hele bu hain, kirli mazisiyle nam salmış CIA gibi bir istihbarat örgütü tarafından korunup kollanıyorsa öyle bir hainin iadesine ABD Başkanı olsanız da gücünüz yetmez.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana geçen iki buçuk yıl içinde Fetullah Gülen’in kaç kez iade edileceğine dair haber okudum bilmiyorum. Her seferinde konu bana soruldu, cevabım hep, “ABD suç ortağı bir haini iade etmez, en azından canlı iade etmez” oldu.

Haberin Devamı

Evet bunu söylüyorum ama yanılmayı en çok istediğim konunun bu olduğunu da ifade etmek isterim.

Yine de bu konuda bir gelişme olduğunda duyarsız kalamıyorum. Nitekim, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Aralık’ta uluslararası bir toplantıda, “Birkaç gün önce, Fetullah Gülen dahil FETÖ üyesi 84 kişinin Türkiye'ye iadesine yönelik listeyi ABD'ye sunduk. En son Buenos Aires'te bir araya geldiğimizde ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi” diye konuştu.

Tutuklama bilgisi yok

Bir gün sonra da 17 Aralık’ta TBMM’deki Bütçe görüşmeleri sırasında "FETÖ ile ilgili 15 eyalette FBI'ın başlattığı ciddi bir soruşturma var. FBI bize, bugüne kadar elde ettikleri bulgularla 'Amerika'daki karanlık yüzünü görmeye başladık. Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı' dediler" ifadesini kullanınca detay öğrenmek için birçok kişiyle görüştüm. Ama şu ana kadar herhangi bir tutuklama olduğuna dair bilgiye ulaşamadım.

ABD’den her iki konuda da yapılan açıklama maalesef beklediğim gibi oldu; Trump’ın Gülen’in iadesi konusunda söz vermediği, tutuklamaların da olmadığı belirtildi. FBI ise bu açıklamayı ne doğruladı ne de yalanladı.

Bu bana kısa süre önce, ABD’nin üç PKK yöneticisinin yerini bildirenlere 12 milyon dolar para ödülü vereceğine yönündeki açıklamasını hatırlattı. Bir yandan PKK’nın Suriye kolu YPG/PYD ile işbirliği yapıyor diğer yandan PKK yöneticileri için para ödülü koyuyor!

Haberin Devamı

Evet hükümet son ana kadar uğraşmalı ama Türk halkı şunu anlamalı; ABD, “müttefik” dediği Türkiye yerine, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin ortağıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder