Nedim Şener Kime mi yaradı?
HABERİ PAYLAŞ

Kime mi yaradı?

Türkiye’de son günlerde en çok duyduğumuz soru; “Kimin işine yarıyor?” Eski MİT mensubu Mahir Kaynak’tan başlayan bu alışkanlık ile herkes her şeyi çözer hale geldi! Bir olayın failini bulmak için sorulan soru hep aynı; “Kimin işine yarıyor?”

Evet soru önemli ama gerçek cevabı bulmak için çok boyutlu ve çok yönlü bakıp, tabiri caizse “büyük resmi” görmek lazım. Soru, Rahmi Turan’ın Sözcü gazetesinde yazdığı “Saray’a çıkan bir CHP’li” konulu yalan yazıyla yeniden gündeme geldi.

Birçok kişi, CHP’de karışıklık çıktığı için bu olayın AKP’nin işine yaradığını yazdı, söyledi. Hatta CHP sözcüsü soruyu değiştirerek şöyle sordu: “Bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır?”

Haberin Devamı

Cevabını da kendisi şöyle verdi; “Adres bellidir. Kim, CHP’nin karışmasını istediyse, kim CHP Genel Başkanı’na ‘çek git’ diyecek kadar gözünü karartmışsa, onun değirmenine su taşımıştır. Kim, milletin sesi duyulmasın, ülkenin gündemi karartılsın istediyse bu kumpas onun işine yaramıştır.”

Şimdi gelelim somut olaya; Rahmi Turan, “Saray’a yakın bir kaynaktan” edindiği bilgiye göre, bir CHP’linin Külliye’ye çıktığını, görüştüğü Cumhurbaşkanı’nın kendisinden CHP’nin başına geçmesini istediğini yazdı. Daha ne olduğu anlaşılmadan, yazının ertesi günü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun FOX TV’de iddiaları doğrulayan sözleri ortalığı karıştırdı. Cumhurbaşkanlığı’nın yalanlaması, Erdoğan’ın istifa resti olayı boyutlandırdı. Ancak kısa sürede Rahmi Turan’ın yalan yazdığı, yazının kaynağının da Talat Atilla isimli gazeteci olduğu ortaya çıktı.

Talat Atilla da kaynağının CHP’li bir milletvekili olduğunu ve Kılıçdaroğlu’ndan bir şekilde doğrulattığını açıkladı. Haberin amacı, kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak kişiye, her kim olursa olsun -ki fısıldanan isim Muharrem İnce idi- “Saray’ın adamı” damgasını vurmaktı. Şimdi gelelim “Kime yarıyor?” sorusunun cevabına… Bu yalan habere dayalı komplo ortaya çıkmasaydı elbette, komployu kuranların işine yarayacaktı.

Ancak komplo ortaya çıktı ve elbette ilk anda hedef alınan kişiye yaradı. Somutlaştıralım; Talat Atilla üzerinden Rahmi Turan’ın yazısının ardındaki skandal ortaya çıkmasaydı Muharrem İnce, “Saray’ın adamı” damgasını yerdi. Ancak skandal ortaya çıktıktan sonra ilk anda hedef alınan Muharrem İnce’ye yaramıştır. Peki, CHP’lilerin iddia ettiği gibi bu tartışma AKP’ye yarar mı?

Haberin Devamı

Bunu şu soruyla cevaplandırayım;

Sizce bir CHP’li, CHP yönetiminden birileri bir başka CHP’liye kumpas kurdu diye kızıp, küsüp AKP’ye oy verir mi? Ancak gelinen nokta şu; bu durum ne Kılıçdaroğlu’na ne baskılar karşısında susmayı tercih eden Muharrem İnce’ye ne de AKP’ye yaradı. Bir tek şeye yaradı; halk, gazetecisinden, siyasetçisine yalanı, yalancıyı ve gerçeği söyleyenleri gördü. Bu artık gerçek ile yalanın savaşı... Hangisinin kazanacağını zaman gösterecek…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder