Nedim Şener Kürtlerle değil PKK terörüyle mücadele
HABERİ PAYLAŞ

Kürtlerle değil PKK terörüyle mücadele

Türkiye’nin uluslararası hukuka göre gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı başladığından beri gerek yurtdışında gerek yurtiçinde ortaya atılan yalanlardan birisi de “Türkiye Kürtlere karşı savaşıyor, onları katlediyor” ifadesidir. Birincisi, yapılan bir savaş değil terörle mücadeledir, ikincisi hedef Kürtler değil, emperyalist güçlerin maşası olmuş terör örgütü PKK’dır.

Söylenen yalanın hiç bir maddi temeli yok, çünkü Türkiye’de kimilerine göre 16 kimilerine göre 20 milyon ve fazlası Kürt kökenli insan yaşıyor. Tarih boyunca da Türkler’in Kürtlerle bir çatışması, savaşı olmadı. Kürtler ve Türkler yüzyıllardır aynı coğrafyayı aynı kaderi yaşayan insanlardır. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşıdır. Mustafa Kemal’in ifadesiyle, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti” denir.

Haberin Devamı

Hepimiz bu milletin parçasıyız. 1984 yılından beri resmi sivil 7 bin 200 insanımızın şehit olmasına yol açan toplam 40 binden fazla insanın canına mal olan PKK terörü, herkesin ortak sorunudur. PKK yalnızca Türkleri değil, kadın, çocuk, bebek, çoban, işçi, öğretmen yani her kesimden Kürt kökenli vatandaşlarından canını almış, ocaklarını söndürmüştür. Sözde haklarını savunduğu Kürtleri silah zoruyla korkutmuş, yaptığı infazları ise “Onlar ajandı, işbirlikçiydi, satılmıştı” diye gerekçelendirmiştir.

Kürt düşmanı PKK

PKK’nın Kürtlere de düşman bir terör örgütü olduğu unutuluyor. Kurulduğu 1974’den ilk baskını yaptığı 1984 yılına kadar bölgedeki tüm Kürt dernek ve örgütleri bastırmış yok etmiş, 200’den fazla yöneticisini de katletmiştir. Nitekim, Suriye’de de YPG/PYD adıyla ilk yaptığı o topraklardaki Kürt örgütlerini tasfiye etmek ve Arap, Suryaniler yanında Kürtlere de zulmetmekti.

Çünkü PKK’nın amacı Kürtlerin hakkını savunmak değil emperyalist ülkelere tetikçilik yapmaktır. Barış Pınarı Harekatı ile yalnızca ABD, Avrupa ve İsrail gibi ülkelerin değil onlara tetikçilik yapan PKK’nın planları da suya düşmüştür. Şimdi PKK ve arkasındaki tüm güçler el birliği yapıp, “Türkler Kürtleri katlediyor” yalanı ile algı yaratmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Oysa, PKK’ya karşı verilen mücadele ve onlara sahip çıkan ABD, İsrail ve Avrupa’ya baktığınızda meselenin “Kürt sorunu” değil, emperyalist bir bölüşüm mücadelesi olduğu anlaşılıyor. PKK’nın nasıl bir terör örgütü olduğunu en iyi gösteren örneklerden birisi de harekat başladığında PKK’nın dağ kadrosunda olan Nurettin Demirtaş’ın, yaptığı şu açıklamadır; “Türkiye’nin tüm şehirleri bu ateşten nasibini alacak, Türkiye yangın yerine dönecektir.” Çünkü PKK masum insanların kanı ile beslenen bir terör örgütüdür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder