Nedim Şener Le Monde, FETÖ’yü ve darbeyi muhabirine sorsaydı…
HABERİ PAYLAŞ

Le Monde, FETÖ’yü ve darbeyi muhabirine sorsaydı…

Fransa’nın Nice’te 14 Temmuz 2016’da 84 kişinin ölümüne sebep olan IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi, Fransız Le Monde gazetesinde “demokrasi” üzerine bir yazı yazsa Fransızlar ne hissederdi acaba?

Muhtemelen, 15 Temmuz darbe girişiminde 250 kişinin ölümüne, 2 binden fazla kişinin yaralanmasına sebep olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülen’in önceki gün Le Monde’de “demokrasi” üzerine yazdığı yazı konusunda benim hissettiğimi; kelimenin tam anlamıyla mide bulantısı…

Elbette Le Monde’un Türkiye’deki demokrasi üzerine yazı yazması, eleştiri yapması doğaldır bunu yapacak çok deneyimli çalışanları da vardır ama Türkiye’de AK Parti ile işbirliği yapan, 2007-2011 arası hukuku araç olarak kullanıp Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davaların mimarı FETÖ’nün elebaşı Gülen’e “Türk muhalif” sıfatıyla sayfalarını açmak en başta gazeteciliğe ihanettir. Gülen’in de yazısında milat olarak aldığı 2011’den sonra 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması, ardından 17/25 Aralık operasyonlarıyla dönemin Başbakan’ı Erdoğan’ı tutuklamaya girişen, başaramayınca 15 Temmuz’da organize ettiği darbe girişimiyle demokrasiye en büyük ihaneti yapan, demokrasinin simgesi TBMM’yi tarihinde ilk kez bombalayan FETÖ üyesi askerlerin lideri Gülen’in bu yazısının yayınlanması gazetenin tarihinde skandaldır. İtiraflar, belgeler, görüntüler, tanıklar ve somut delillerle FETÖ’nün 15 Temmuz’daki demokrasiye ihaneti ortadayken gerçeğe ihanet Le Monde’nin tarihine yazılacaktır

Haberin Devamı

Paralı yazı mı?

Le Monde, FETÖ’yü ve darbeyi muhabirine sorsaydı…

Le Monde, bu yazıyı Gülen’e olan inançtan mı yoksa Gülen’in ABD gazetelerindeki yazıları gibi para karşılığında mı yayımladığını açıklar sanırım. Eğer Gülen’e inançtan kaynaklanıyorsa Gülen ve demokrasiye ihanet olan darbe suçu konusunda bilgilenmek için bir zamanlar Le Monde Türkiye muhabirliği yapan Guillaume Perrier’e sorabilirdi.

15 Temmuz’dan sonra Posta gazetesine görüşmeye gelen Fransız gazeteciye, darbenin arkasındaki FETÖ yapılanmasını, süreci isim isim anlatırken sözümü keserek;”O kadar çok anlatmana gerek yok ben zaten biliyorum” dedi. “Neyi?” diye sorduğumda “darbe olacağını” karşılığını verdi. Hemen yanımda oturan çalışma arkadaşım ve ben Fransız gazetecinin söylediklerine kulak kesildik; “Mart-Nisan (2016) gibi cemaatçiler ve liberallerin de olduğu bir ortamda bir akademisyen ‘Yakında darbe olacak zaten’ dedi.” “Kim?” dediğimde verdiği isim karşısında çalışma arkadaşım ve ben birbirimize baktık. Biliyorum “Bunu daha önce neden anlatmadın?” diye soracaksınız.

Haberin Devamı

Oysa sıcağı sıcağına bunu Habertürk televizyonunda anlattım. Star gazetesinden Ahmet Kekeç de, konuyu 5 Ağustos 2016’da “Kim bu liberal yazar” diye köşesine taşıdı. (yazının linki: https://www.star.com.tr/yazar/fransizlara-darbe-olacak-diyen-liberal-yazar-kim-yazi-1131211 ) Eğer Le Monde Gülen’e inançtan değil de para karşılığı yazısını yayınladıysa, o zaman, IŞİD lideri Bağdadi’ye de sayfalarını açabilir belki. Tek bilmemiz gereken fiyatı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder