Nedim Şener Made in USA
HABERİ PAYLAŞ

Made in USA

5 Temmuz 2019 günü bu köşede “Amerika’nın yeni planı” başlıklı yazımda, önümüzdeki süreçle ilgili öngörümü 5 maddede şöyle özetlemiştim;

“1 - Amerika, hâlâ Suriye topraklarında PKK kontrolünde bir terör devleti kurmak istiyor.

2 - Ama bunun önünde Türkiye’yi özelde ise MHP destekli AKP hükümetinin politikalarını (Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, İdlib operasyonları) ABD çıkarlarını tehdit ettiğini görüyor.

3 - Suriye’de PKK kontrolünde bir devletin ancak Türkiye’de, özerklik tartışmalarını da içeren bir yeni açılım sürece olduğunu düşünüyor, grupları bu fikir etrafında konsolide ediyor.

Haberin Devamı

4 - O aktörlerin başında da Kılıçdaroğlu, HDP ve onun desteğiyle İBB Başkanlığı zaferiyle parlayan İmamoğlu ve başka gruplar var.

5 - ABD, böylece Türkiye’nin Güneydoğu’sundaki özerk alan aracılığıyla, Suriye topraklarındaki alan hakimiyetini PKK güdümünde bir devlete dönüştürecek. Evet bence ABD bir şeyler planlıyor ama önemli olan Türkiye’de siyasi aktörlerin ne yapacağı? Onu da zaman gösterecek.”

Siyasi aktörler

Evet üç ay içinde siyasi aktörlerin neler yaptığını gördük, görüyoruz; bu planın Türkiye’deki siyasi ayağını CHP’liler üstlenmiş görünüyor. Önce İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan buna ilişkin açıklamalar duyduk, sonra da İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “TBMM’de komisyon kurun, çözüm süreci tekrar başlasın” diye görüş açıkladı.

CHP ve İyi Parti’nin oluşturduğu ittifakın destekçisi olan ve terör örgütü PKK’nın siyasi sözcüsü HDP’nin yaptığı girişimler ortada. Bunların üzerine Amarikan Kongresi himayesinde çalışmalar yapan Barış Enstitüsü (Institute of Peace) Kongre’ye sunduğu raporda, “Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye-PKK arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlatılmasını teşvik etmelidir” demez mi…

Kirleniyorlar

Berlin’de PKK’ya yakın gurupların girişimiyle yapılan toplantıya CHP milletvekilinin de katılması planın devam ettiğini gösteriyor. Yani üç ay önce yaptığım öngörü gerçekleşmiş oldu. Önceki gün CHP’nin düzenlediği Suriye konulu toplantıya terör örgütü PKK’nın siyasi kolu YPG’ye yakınlığı ile bilinen Amerikalı Amy Austin Holmes’in konuşmacı olarak çağırılması planı herkesin göreceği hale getirdi.

Haberin Devamı

Karşımızda Amerikan yapımı bir plan var. Amerika’nın planı muhalefet eliyle tıkır tıkır işliyor. İçerideki siyasi aktörler ise gerçeği bildikleri halde, yaşananın PKK terör örgütü sorunu olduğuna gözlerini kapatıp, iktidar hedefine ulaşmak için ittifağı bozmamak adına bu kirlenmeden paylarını alıyorlar. Ama ne Amerika’nın ne onun paralı uşağı PKK’nın planı tutmayacak, çünkü halkın vicdanı her şeyi görüyor…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder