Nedim Şener Okunmuş hurmalar
HABERİ PAYLAŞ

Okunmuş hurmalar

Haberin Devamı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kısa süre önce yargı içinde Fethullahçı Terör örgütü (FETÖ) üyesi olduğu veya örgütle ilişkili ve irtibatı bulunduğu iddiasıyla 2 bin 500’e yakın hakim ve savcıyı meslekten çıkardı. HSYK bu kararın gerekçesini 61 sayfa olarak yayınladı.

FETÖ hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir karar. FETÖ’nün yargı içinde yaptığı tüm sahtekarlıklar örnekleriyle açıklanıyor. FETÖ üyelerinin örgütün lideri Fetullah Gülen’e bakış açıları da örnekleriyle veriliyor.

Gülen’e adeta bir peygamer muamelesi yapan FETÖ’cüler, onun “kainat imamı” olduğunu düşünüyor. Bu görüşler yanında Gülen’in “mehdi”, “mesih” gibi görüldüğü anlatılıyor. 61 sayfalık kararda verilen bir örnek var ki insanın aklı duruyor.

Pensilvanya’ya gidenler

Kararın 8’inci sayfasında aynen şunlar yazıyor: “Çocuğu olmayan örgüt mensupları sözde liderlerini görmek için ABD’ye gidip Pensilvanya’da kendisinden aldıkları “okunmuş hurma”yı yiyerek çocuk beklemektedir.”

İnsanların inançları gereği istedikleri bir şey için dua etmeleri yaşadığımız hayatın bir parçası. Hatta bir kişiden sizin için dua etmesini isteyebilirsiniz.

Ama bir kişinin “çocuk sahibi” olmak için insanlara okunmuş hurma vermesi ve insanların da bunları yiyerek çocuk sahibi olacağına inanması için ne denir bilemiyorum.

Tuzaklar ve intiharlar

FETÖ’cü hakim ve savcıların örgüte üye olmayan meslektaşlarına kurdukları tuzaklar da kararda anlatılıyor. Teftiş Kurulu’nu da ele geçiren FETÖ üyeleri sahte ihbarlarla kendilerine rakip gördükleri meslektaşlarının ölümüne bile yol açmış.

Sahte ihbarlarla hakim ve savcıların sicilleri, “karşı cinse ilgi gösteriyor”, gayrimeşru birliktelik yaşıyor”, “kem gözle bakıyor” gibi gerekçelerle bozulmuş. Örnek olarak sicili bozulduğu için hakimlik mesleğine kabul edilmeyen Didem Yaylalı’nın intiharı gösteriliyor.

Kararda FETÖ hakim Alaattin Çambel’i de intihara sürüklemekle suçlanıyor. Sağlık koşulları gereği kesinlikle soğuk iklimde yaşamaması gereken hakim Alaattin Çambel, FETÖ üyeleri tarafından Erzurum’a sürüldü.

Erzurum’un soğuğuna iki yıl dayanabilen Çambel, tayinini çıkartamayınca 19 Ocak 2014 günü intihar etti. Bu kadar acımasız ve beyinleri yıkanmışlardan oluşan FETÖ üyelerinin ruh hallerini yine bir itirafçı hakimin sözleri anlatıyor: “… hakim ve savcılarla birlikte kalıyorum. Koğuştakiler cezaevinde kalmamızın bir ibadet olduğunu söylüyor.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder