Nedim Şener Para ile alınmış adamlar kim?
HABERİ PAYLAŞ

Para ile alınmış adamlar kim?

Rahmi Turan öyle bir yalan yazı yayınladı ki, Türkiye sallandı. Çünkü, siyaset ve medya yalan zincirleriyle birbirine bağlanmış durumda, sallanması doğal. Rahmi Turan’ın, “Saray’a çıkan CHP’li” haberi tamamen yalandı. Kendisine Talat Atilla tarafından yazdırılan yalanın içinde kendi kattığı yalanlar da vardı. Haberi “Saray’a yakın bir kaynaktan, Külliye’den aldığı, Saray’a çıkan CHP’liyi aradığını ama ulaşamadığını” yazdı, onlar da yalandı.

Rahmi Turan, bir süre adını gizlediği kaynağının Talat Atilla olduğunu söyledi. Atilla, “Kaynak ben değilim” dedi, o da yalandı. Daha sonrası “Kaynak benim, haberi CHP’den aldım, bir şekilde de Kılıçdaroğlu’na doğrulattım” dedi. Skandal büyüyünce, CHP’li kaynağın ve Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapması için süre verdi, sonra da “Öldürseler kaynağımı açıklamam, Kılıçdaroğlu konuşsun” dedi.

Haberin Devamı

Haberin yayınlandığı gün, FOX TV’de yazıyı eliyle gösteren İsmail Küçükkaya ile Kılıçdaroğlu arasında şöyle bir diyalog geçti; “Küçükkaya: Siz bunu okuduğunuzda doğrudur dediniz mi? Kılıçdaroğlu; Evet. Küçükkaya: Tahmin ettiniz mi isim? Yani Erdoğan şunu çağırmıştır, bununla görüşmüştür? Kılıçdaroğlu; Yo, yani özel bir tahminde bulunmak istemiyorum ama doğrudur yani… Küçükkaya: Ama aklınızdan geçiyor mu birileri? Kılıçdaroğlu; İsim vermek istemem.”

Evi satma haberi

Sonra Hürriyet gazetesine 25 Kasım günü röportajda, “Doğrudur” sözüyle, “Erdoğan’ın içişlerine müdahil olmasını kastettiğini söyledi. Talat Atilla’nın “Haberi Kılıçdaroğlu’na bir şekilde doğrulattım” sözlerine karşılık ise “Hayır aramadı, zaten 7 yıldır kendisiyle aramızda ne bir görüşme var, ne yüz yüze gelme var, ne konuşmuşluğumuz var” cevabını verdi.

Oysa geçen yıl 28 Ekim 2018 tarihinde Milliyet gazetesinde, Talat Atilla “Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a tazminatı ödemek için evini sattı!” başlıklı yazısında aralarında geçen diyaloğu şöyle anlatmış: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bu soruların yanıtlarını sordum. Kemal Bey, sorduğum soruların özel olduğunu, bu konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi ama... Sınırları zorlayan ısrarımla... Burhaniye’deki yazlık evini 500 bin TL civarında bir fiyata sattığını öğrendim.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu evini iki gerekçeyle elden çıkarmış…” Yazı devam ediyor ama benim merakım şu acaba Kılıçdaroğlu, “7 yıldır görüşmedim, konuşmadım” dediği Talat Atilla ile aralarındaki bu konuşmayı unutmuş olabilir mi? Ya da Atilla bu konuda da yalan yazmış olabilir mi? Zaman gösterecek yalan ile gerçeği.

Kılıçdaroğlu, FOX TV’de bir de şöyle bir iddia ortaya attı: “Önümüzdeki süreçte yine masa, yine sandalye atılan, yine yumrukların atıldığı bir (kongre) süreci yaşatmak istiyorlar bize. Adamlar tutuldu, paralar verildi, biz bunları gayet iyi biliyoruz.” Kılıçdaroğlu, gayet iyi bildiği, para ile satın alınmış adamları açıklasa…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder