Nedim Şener Rakamlarla FETÖ tehlikesi
HABERİ PAYLAŞ

Rakamlarla FETÖ tehlikesi

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Kara Harp Okulu’ndaki Ant İçme Töreni’nde, FETÖ’nün askeri okullardaki yapılanması için, “....Hamdolsun, şu an itibarıyla bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmıştır.”dedi. Ben de, asıl tehlikenin bu tür sözler olduğunu yazmıştım. Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Bakan’ın sözlerinin medya tarafından yanlış anlaşıldığı, FETÖ’nün askeri okullarda tehlike olmaktan çıkartıldığına vurgu yaptığı bildirildi.

Açıklamada, Bakan Canikli’nin, “Askeri okullarda öğretim elemanları kadrosu ve öğrenci alım sisteminin yeniden yapılandırıldığı, bu nedenle askeri okullardaki FETÖ yapılanmaları temizlendi ama TSK'daki FETÖ temizliği devam ediyor, daha uzun bir süre de devam edecek gibi gözüküyor.” sözlerine dikkat çekilerek mücadelenin süreceği bildirdi.

Bu açıklamaya 15 Temmuz’da FETÖ darbe girişimine canıyla direnmiş Türk halkı adına memnun olduğumu söylemek isterim. Yeter ki bu kararlılık devam etsin, ben açıklamayı yanlış anlamış olmayı kabul ederim.

Son rakamlarla TSK'da FETÖ

Çünkü FETÖ’nün baştan beri en kripto ve en tehlikeli, en büyük yapılanması TSK’da gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gönderilen son rakamlar da bunu teyit ediyor. 26 Mart 2018 itibarıyla FETÖ’nün Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanması ile ilgili tepitleri aktarayım.

15 Temmuz’dan bu yana 15 bin 824 general, amiral, subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli er ve erbaş hakkında FETÖ’den işlem yapıldı.

Bu işlem, ihraç, geçici görevden uzaklaştırma, açığa alma ve tutuklamaları kapsıyor. Rakam her gün artıyor. Belki rakam size düşük gelebilir. Ama bunu TSK’daki toplam general, amiral ve subay rakamlarıyla karşılaştırdığımızda tehlikenin büyüklüğü ortaya çıkıyor.

Örnek vereyim; Kara Kuvvetleri’nde FETÖ nedeniyle hakkında işlem yapılan generallerin oranı yüzde 43.9, subayların oranı yüzde 21.9. Bu rakam ihraç, açığa alma, geçici görevden uzaklaştırma ve tutuklamayı kapsıyor.

Deniz Kuvvetleri’nde hakkında FETÖ’den işlem yapılan amiral oranı yüzde 55.4, subayların oranı yüzde 27.3. Hava Kuvvetleri’nde hakkında FETÖ’den işlem yapılan general oranı yüzde 44.4, subayların oranı yüzde 32.5.

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin toplamında hakkında FETÖ’den işlem yapılan general ve amirallerin oranı yüzde 46, subayların oranı yüzde 24.7. Bu rakamlar tehlikenin büyüklüğünü, her gün bir yenisi yapılan operasyonlar da tehlikenin sürdüğünü gösteriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder