Nedim Şener Rus elçi suikastinde FETÖ parmağı
HABERİ PAYLAŞ

Rus elçi suikastinde FETÖ parmağı

Haberin Devamı

Bir yıl önce Ankara’da suikaste kurban giden Rus Büyükelçi Karlov cinayetinde Fethullahçı Terör Örgütü parmağı iyice belirginleşiyor. Şu ana kadar ortaya çıkan belge ve bilgilere göre tetikçi Fethulahçı Terör Örgütü, tetikçinin kullandığı parmağın adı polis Mevlüt Mert Altıntaş. O Fethullahçı Terör Örgütü’nün kripto suikast elemanı.

19 Aralık 2016 günü öldürülen Rus Elçi Karlov suikastinden hemen sonra polis memuru Altıntaş’ın, Suriye’de savaşan terör örgütlerinden El Nusra ile bağlantısı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

Hatta FETÖ mensubu katil polis memuru Altıntaş hakkında Suriye’de yaşananlara tepki gösteren “cihatçı yalnız kurt” benzetmesi yapanlar bile oldu. Altıntaş’ın Elçi’yi vurduktan sonra attığı sloganlar da bu iddiayı desteklemek için kullanıldı.

FETÖ’cü firari Emrullah Uslu başta, FETÖ üyeleri son hızla bu algıyı yaratmak için sosyal medya üzerinden harekete geçerken bir anda cinayeti El Nusra’nın üstlendiğine dair bir bildiri yayınlandı. Çok kısa süre sonra örgüt merkezi ve El Nusra’nın saha komutanları bildirinin sahte olduğunu, Karlov suikasti ile ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Türk-Rus çatışması amaçlandı

İşte o an polis memuru Altıntaş’ın “cihatçı yalnız kurt” değil aksine işlediği cinayetten sonra eylem hakkında sahte bildiri yayınlayacak kadar büyük uluslararası bir komplonun tetikçisi olduğu anlaşıldı.

Komplonun amacı belliydi; Rus uçağının düşürülmesinden sonra düzelmeye başlayan Türk-Rus ilişkilerine onarılmaz bir zarar vermek, hatta Türkiye ile Rusya arasında çatışma çıkarmaktı.

Soruşturma sürecinde Türkiye’nin Rus yetkililerle açık çalışması ve karşılıklı güven o krizi engelledi. İşbirliği ise sonuçlarını vermeye başladı. Türkiye soruşturma kapsamında katil polis Altıntaş’ın bilgisayar hard diskini Ruslara verdi.

Ruslar yaptıkları özel bir incelemede, Altuntaş’ın bilgisayarında “Fethullah Gülen” ibareli 2 dosya, “Hizmet” ibareli 690 dosya, “FETÖ” ibareli 4 dosya, “Nur cemaati” ibareli 1 dosya tespit etti. Rus uzmanlar, şüpheyi elden bırakmayıp, bilgisayarda “El-Kaide”, “DEAŞ” ve “El Nusra” kelimelerini de aradı. Bu isimlerde bir dosya ise bulunamadı.

Ruslar bu bilgileri Türkiye’de yetkililerle paylaştı. Savcılık kısa süre önce de katil FETÖ’cü polisin “abiliğini” yapan ve şu anda tutuklu olarak hapishanede bulunan bir kişi hakkında ayrıca yakalama kararı da çıkardı.

Yani soruşturmaya göre artık Rusların da ikna olacağı biçimde Karlov suikastinde FETÖ parmağı netleşiyor. Bundan sonrasını FETÖ ve onu kullananlar, kollayıp koruyan ABD düşünsün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder