Nedim Şener Sandıkta FETÖ izi!!!
HABERİ PAYLAŞ

Sandıkta FETÖ izi!!!

Dün bir gazetede, kalın puntolarla “Sandıkta FETÖ tescillendi” manşetini görünce “İşte haber” dedim. “Bilmediğimiz bir şeyi öğreneceğiz” diye düşündüm. Hatırlayacaksınız, iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi konusunda en çok tartışılan konulardan birisi Fetulahçı Terör Örgütü oldu. FETÖ’nün, sandık kurullarında örgüt üyesi görevlendirdiği, seçime hile kattığı gibi şeyler yazıldı çizildi. Hatta seçim iptalinden hemen önce 43 sandık kurulu görevlisinin FETÖ irtibatı olduğu basına yansıdı. Yazımın başında sözünü ettiğim başlık da bu bu konudaki soruşturmalarla ilgiliydi.

Haberin Devamı

Sebep ByLock

Sandık kurulu başkanlığı yapan iki kişi, FETÖ’nün kripto haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı çıkmış ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş. 43 kişiden 35’inin de “ifadesine başvurulmuş” ve serbest bırakılmış. Ancak haber gazeteye “Sandıkta FETÖ tescillendi” manşetiyle girmiş. Düşünün böyle bir başlık atılıyor ama altında ifadesine başvurulan 35 kişinin serbest bırakıldığı yazılıyor. “Madem sandıkta FETÖ izi tescillendi, bu kişiler neden serbest bırakıldı” diye soran yok. Seçimin sonucuna nasıl etki ettikleri belli değil. İki kişinin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin sebebi seçimde hile değil ByLock kullanıcısı olmak ve diğer delillerle “örgüt üyeliği…”

Uçan FETÖ'cü

Özellikle, 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı katleden, 2 bin 193 kişiyi yaralayan, devletine ve milletine ihanet eden FETÖ ile mücadelenin çok dikkatli yapılması gerektiğini söyleyip duruyorum. Bir daha böyle bir ihanet yaşamamak için devlet içindeki uzantılarını temizlemek kadar FETÖ’yü siyasi ve kişisel amaçlar için de kullanmaktan uzak durmak gerektiğini söylüyorum, yazıyorum. Ama bir türlü olmuyor. İktidar ve muhalefet savaşlarında FETÖ konusu yalnızca birbirini suçlama aracına dönüşmüş durumda. Öte yandan FETÖ’nün tüm siyasi partileri nasıl yönlendirebildiğini görebiliyorum. İşte, tam bu arada FETÖ’nün yaptığı kötülükler unutuluyor ve FETÖ ile yapılan ciddi mücadele kaynayıp gidiyor. Örneğin, dün Ankara Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla yapılan operasyonda Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2 pilot yüzbaşı, 1 pilot üsteğmen, 30 astsubay ve 1 sivil mahrem imam gözaltına alındı kimsenin haberi oldu mu? Normal bir ülkede böyle bir konu tek tartışma konusu olur. Daha önce de söyledim FETÖ’cüler hâlâ TSK’nın silahını kullanıyor, içinde uçak, helikopter uçuranlar var. Peki, FETÖ konusunun sadece siyasi kavga aracı olmaktan çıkarılması ve ciddiye alınması için ne olması lazım, Allah korusun o pilotun kullandığı uçak ya da helikopterle hiç beklenmeyen kötülük yapması mı gerekir?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder