Nedim Şener Sayın Başbakan hani 'Faili meçhuller, faili malum' olacaktı?
HABERİ PAYLAŞ

Sayın Başbakan hani 'Faili meçhuller, faili malum' olacaktı?

‘Hukuk Devleti’ tabelasını adalet çivisiyle çakmayınca insan haklarından söz etmek mümkün mü? Sayın Başbakan, sizin deyiminizle hani ‘Faili meçhuller faili malum olacaktı?’ Neden, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri 'Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu' kurulmasını reddetti? Neden sizin imzanızı taşıyan ‘Başbakanlık Teftiş Kurulu’ raporuna rağmen Hrant Dink cinayetinde ihmalleri olan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve arkadaşları hakkında dava açılamadı? Trabzon’da, Ankara’da ve İstanbul’da neden Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak hiçbir polis mahkeme yüzü görmedi?

Haberin Devamı

2004’te Hrant Dink’i, İstanbul Valiliği’ne çağırıp tehdit ettiği iddia edilen MİT’çi Özel Yılmaz ile ilgili neden bir inceleme yapılmadı? Erzincan’daki bir soruşturma nedeniyle size bağlı MİT şubesi, savcı ve polis tarafından basılırken, neden adı Hrant Dink’e tehdit ile anılan o MİT’çi hakkında soruşturma açılmadı? Varsayalım ki; İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kendisine bağlı ‘Mülkiye Teftiş Kurulu’nun yaptıklarından haberi yok! Peki, ‘Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun, ‘Mülkiye Teftiş Kurulu’nun raporunu bozan yazısından sizin haberiniz olmadı mı? Tüm bu gelişmelere rağmen bizden nasıl ‘faili meçhullerin failinin malum olduğuna’ inanmamızı bekleyebilirsiniz? Her şey mevzuat kalıbına sokulursa ‘adalet’ nasıl gerçekleşecek?

AKP’nin yeni sınavı

‘Toplumsal Bellek Hareketi’ adı altında bir araya gelen faili meçhul kurbanlarının aileleri şu görüşte: “Meclis’te ‘Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Komisyonu’nun kurulmasını AKP engelliyor!” ‘Toplumsal Bellek Hareketi’ üyeleri, AK Parti’nin böyle bir komisyon kurdurmamasını, “Katledilen kişilerin can haklarını, onları katledenlerin ceza haklarını hiçe saymak’ olarak yorumluyor. “Gelecekte can güvenliğini sağlamak için yapılacak çalışmalar da bir anlamda reddedilmiş oldu” diyorlar, Adalet ve Kalkınma Partisi için son sınav CHP’li Ahmet Ersin ve arkadaşlarının verdiği ‘Hrant Dink Cinayeti Araştırma Komisyonu’ kurulmasına dair önerge olacak. Daha önce, ‘İnsan Hakları Komisyonu’nun altında bir alt komisyon oluşturulmuştu. Yetersiz kalmıştı. Şimdi bu yeni komisyonun yalnızca kamu görevlilerinin ihmallerinin ortaya çıkarılması için kurulması talep ediliyor. Tabii AK Parti imkan sağlarsa! “Bu konuda zaten bir komisyon kuruldu ve çalıştı. Yenisine gerek yok” diye bir gerekçeyle kimse ortaya çıkmasın. Çünkü yeni bir komisyona ihtiyaç var. Varılan nokta ortada. Yukarıda da belirttiğim gibi; hiçbir kamu görevlisi Hrant Dink cinayetindeki ihmalinden ötürü yargı önüne çıkmadı! Belki bu komisyonun çalışmaları (tabii kurulursa) Hrant Dink cinayetinin vicdanları rahatsız eden bu bölümüne ışık tutar…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder