Nedim Şener Sevsinler raporlarınızı
HABERİ PAYLAŞ

Sevsinler raporlarınızı

Suriye’de terör örgütü YPG’ye on binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat veren Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı bilin bakalım ne yapmış? Yine bir “İnsan Hakları Raporu” yayınlamış!!! Siz de güldünüz değil mi?

Çünkü, YPG’nin, kadın ve çocuk dahil sivilleri, polis, asker, korucu, öğretmen, hemşireleri katleden PKK’nın Suriye kolu olduğu yine Amerika’nın istihbarat kuruluşu CIA raporlarında ve Senato kayıtlarında yer alıyor.

Venezuela başta olmak üzere dünyanın başka ülkelerinde insan hakları ve hukuk ihlalleri yapan Amerika işte böyle bir ülkedir. Her kirli işi yapar bir de rapor hazırlayıp dünya ülkelerine karne verir…

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı raporunda komik bir bölüm daha var. 15 Temmuz darbe girişiminin faili Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili şunlar yazılmış; “130 binden fazla memurun görevden alındığı, tutuklandığı ya da cezaevine konulduğu, darbe girişiminden bu yana 1500’den fazla sivil toplum kuruluşunun terör bağlantılı gerekçelerle, özellikle hükümet tarafından darbe girişimini planlamakla suçlanan ve Türk hükümetinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak nitelediği din adamı Fethullah Gülen ve hareketiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatıldığı.” Dikkatinizi çekmiştir, ABD Dışişleri Bakanlığı FETÖ elebaşı için “din adamı” ifadesini kullanmış.

AB, ABD, PKK, FETÖ

Batı dünyasının FETÖ’ye bakış açısı bu. Kısa süre önce Fransız Le Monde gazetesi de FETÖ elebaşı Gülen’in yazısını “Türk muhalif” olarak yayınlamıştı. Benzeri bir yaklaşımı Avrupa Parlamentosu’nun (AP), Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısı yapan raporunda da yer alıyor.

AP tarafından da kabul edilen raporda, Fetullahçı Terör Örgütü için “Gülen hareketi” ifadesi kullanılıyor. Ama en komik bölümü ise yargıdan ihraç edilen FETÖ’cü hakim ve savcılarla ilgili, “4 binden fazla hakim ve savcının işten atılmasının hukukun bağımsızlığı ve tarafsızlığına tehdit oluşturduğu” belirtiliyor.

15 Temmuz darbe girişiminde 250 kişinin FETÖ’cü askerler tarafından uçaklarla, tanklarla katledildiğini, 2 bin 193 kişinin yaralandığını görmeyen Avrupa Birliği yetkilileri, FETÖ’cü olduğu açık olan 4 bin hakim ve savcının ihraç edilmesini hukukun bağımsızlığına darbe olarak görüyor.

Haberin Devamı

15 Temmuz’dan beri imkan bulduğum her platformda söylüyorum; Amerika ve istisnalar hariç Avrupa Birliği ülkeleri ve bazı yetkilileri Türkiye’nin yanında değil terör örgütlere PKK ve FETÖ’nün yanındadır.

Onların layık olduğu yer de tam orasıdır. Türkiye bu gerçeği bilerek bugününe ve geleceğine yön vermelidir. O yüzden bu raporlara verilecek tek cevap; sevsinler sizin raporlarınızı…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder