Nedim Şener Silivri’de yattım diye Hazine üstüne para isteyecek nerdeyse!
HABERİ PAYLAŞ

Silivri’de yattım diye Hazine üstüne para isteyecek nerdeyse!

12 Mart 2012’de cezaevinden çıktıktan sonra hakkında şikayetçi olduklarım arasında FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz de vardı. HSYK’ye 2013 yılında verdiğimiz dilekçeye 2018’de “Zekeriya Öz’ün FETÖ ile irtibatı, ilişkisi, örgüt üyeliği tespit edilememiştir” diye bir cevap geldi.

Oysa, ben sadece telefonlarımın usulsüz dinlenmesiyle ilgili başvuru yapıp inceleme ve soruşturma talep etmiştim. Bu konuyu son yazımda anlattım.

HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, bu hatanın “kopyalayapıştır’dan kaynaklandığını” açıkladı. HSK’nın FETÖ ile mücadele konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. O yüzden gönderilen karar benim nezdimde yok hükmündedir.

Haberin Devamı

Bu örneği, FETÖ ile mücadelemin bugünkü iktidar ile ilişkisi olmadığını anlatmak için verdim. Çünkü aynı partinin iktidarı olmasına rağmen mağduriyetimiz devam ediyor. 2011’de AKP iktidardayken tutuklandım ve tahliye oldum. Kumpası FETÖ kurdu, AKP iktidarı ise siyaseten bunu savundu.

Sıfır lira tazminat

Ama başıma gelenin, Hrant Dink cinayetinde FETÖ üyelerinin sorumlu olduğunu yazmamdan kaynaklandığını biliyordum. Gün geldi FETÖ eski ortağı AKP’ye de kumpas kurdu. Benim pozisyonum ise hiç değişmedi. FETÖ’nün bu ülkenin en büyük düşmanlarından olduğunu biliyordum.

Sonunda 15 Temmuz gibi büyük bir ihanet gecesinde 250 insanı bombalarla öldürdüler. 2 bin 193 kişiyi yaraladılar. Yine pozisyonumu hiç değiştirmedim. Peki bir karşılık için mi? Hayır, sadece ülkeme, insanımıza olan sevgim ve bağlılığımdan. Bunun karşılığı ne?

Yazımın girişinde bu iktidar döneminde HSK’dan aldığım cevaptan söz ettim. İşte bir başka örnek: Odatv davasından beraat ettikten sonra avukatım devlete karşı manevi tazminat davası açtı, dikkatinizi çekerim maddi değil. 376 gün Silivri’de haksız tutuklu kaldığım için Bakırköy 3.Ağır Ceza Mahkemesi, 14.12.2017 günü sadece manevi eziyet nedeniyle devleti 100 bin TL tazminata mahkum etti.

Hazine avukatının itirazı üzerine istinaf mahkemesi (İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi) tazminatı 50 bin TL’ye düşürdü. Hazine Avukatı Özge Burak Karaağaç 11.06.2018 tarihinde buna da itiraz etti. Yargıtay’a verdiği dilekçede, benim manevi eziyet çekmediğime inanmış olacak ki 50 bin TL tutarındaki tazminat kararının da bozulmasını ve tazminat ödenmemesini istemiş. Hazine avukatı neredeyse Silivri’de 376 gün tutuklu kaldığım dönemde yan gelip yattı diye benden para talep edecek. Neyse, daha önce de yazdım: Bin defa daha mağdur edilsem, 15 Temmuz’da FETÖ’cülere direnmiş bu halkın yanında olmaya devam edeceğim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder