Nedim Şener Silivri'ye telefon sokmak isteyen mahkumun öyküsü
HABERİ PAYLAŞ

Silivri'ye telefon sokmak isteyen mahkumun öyküsü

Haberin Devamı

Silivri’ye devletin izin vermediği hiçbir şeyi sokamazsınız. Düşünün; uyuşturucu suda eritilerek iç çamaşır ya da havluya emdirilir ve cezaevine sokulur, sonra da suda çözülüp kullanılır diye, Silivri’ye iç çamaşırı ve havlu sokmak yasak! ‘Susurluk Davası’nda yargılanan ve son olarak kumar operasyonunda tutuklanıp Silivri’ye kapatılan Sami Hoştan, içeriye iki cep telefonu birden sokmuş. Birileri yardım etmeden bu telefonların Silivri’ye girmesi imkansız. Orada 375 gün kalmış birisi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şimdi anlatacağım olay aynen yaşanmıştır. Olayın tarafı olan infaz koruma memuru Silivri’de yatarken bunu bana bizzat anlattı.

Hastanede röntgen çekilmiş


İşte infaz koruma memurun ağzından bir cep telefonu yakalama hikayesi: “Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edilen tutukluyu tedavisi bittikten sonra cezaevine getirdik. Kapıda çok ince aramadan ve x-ray’den geçirdik. Kapı alarm verdi. Hastaneden dönen mahkumun üzerinde ne varsa çıkarttık. Kapı hâlâ sinyal veriyordu. Ağzına baktık, diş dolgularını bile kontrol ettirdik. Kapıda arıza olup olmadığı da araştırıldı. Mahkumun hastanede yattığı sürede midesine bir şey sakladığından şüphelendik. Cezaevi aracıyla jandarma eşliğinde hastaneye geri götürüp mide röntgenini çektirdik. Röntgende bir şey çıkmadı. Bu kez mahkumu hastanenin kapısındaki x-ray’den geçirip kontrol etmek istedik. Alarm çalmadı. Mahkumla tekrar cezaevine döndük... Cezaevindeki kapı yine alarm verdi. Arkadaşlardan birinin aklına, cezaevi aracındaki kamerayı kontrol etmek geldi. Tutuklu cezaevinden röntgen çekilmesi için hastaneye götürülürken makatına prezervatif içinde sakladığı küçük cep telefonunu çıkarıp cezaevi aracındaki bankın altına saklıyor. Hastaneden cezaevine dönmek için araca bindirildiğinde de telefonu alıp tekrar makatına sokuyor. Hepsi kamerada var”.

Sen sakla onlar bulsun...

Bana şeytanın avukatlığı yapmak düştü. İnfaz koruma memuruna gülerek sordum: “Peki cep telefonu şarjını nasıl Silivri’ye sokuyorlar?” İnfaz koruma memuru “Biraz kablo ve kantinde satılan kalem pille şarj işini hallediyorlar” dedi. Demem o ki; siz telefonu nereye saklarsanız saklayın Silivri’de bulurlar. Tabii Sami Hoştan değilseniz!!!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder