Nedim Şener Sincan’da CIA’cılar mı var?
HABERİ PAYLAŞ

Sincan’da CIA’cılar mı var?

Yurtdışına kaçan darbeci FETÖ üyesi subaylar, yalanlarla örgütün 15 Temmuz darbe girişimindeki rolünü örtmek için yoğun çaba içinde.

Daha önce de TBMM’nin F16’lerle bombalanmadığını, içeriden “El Yapımı Patlayıcı” patlatıldığını iddia edecek kadar akla ziyan yalanlar içeren rapor hazırlamışlardı. Bununla yetinmeyip Türkiye’deki tetikçilerine belgeseller ve haberler yaptırıp kanlı ellerini yıkamaya çalıştılar. Yurtiçindeki bağlantıları çökünce firari FETÖ’cüler yeni bir atağa geçti.

Başını Ethem Gürbaş, Cafer Topkaya ve Sultan Çakıroğlu gibi FETÖ’cülerin çektiği firari subaylar Almanya’da bir araya gelmiş. Türkiye aleyhinde kampanyaların arttırılması kararlaştırılmış. Toplantıda, yabancı basına röportajlar vermek, sosyal medyada karalama kampanyaları yürüterek, FETÖ ile mücadele edenleri yıpratmak ve korkutmak amaçlı algı yönetimi yapılması talimatı verilmiş. (Yeni Şafak 31.07.2018) Haberi okuyunca ciddiye almadım; “FETÖ bu ne kadar yalan söylerle söylesin önemli olan gerçekler” dedim. Ama Belçika’dan bir okurumun gönderdiği haber konu üzerinde durmak gerektiğini gösterdi. Belçika’nın “La Libre Belgique” gazetesinde hafta sonu yayınlanan haberde, sözü edilen toplantıya katılan firari FETÖ’cü subay Cafer Topkaya ile ilgili bir haber yayınlanmış.

Haberin Devamı

İşkence iddialarını sordum

Topkaya’nın darbe girişiminden sonra bir twitter hesabı üzerinden FETÖ ile mücadele eden birimlere yönelik tehdit mesajları yayınladığı belirlenmişti. Yurtdışındaki görevinden Türkiye’ye çağırılan Topkaya 26 Ekim 2016’da tutuklandı. Astsubay olan erkek kardeşi de aynı gerekçeyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Kullandığı 0 555 816 1. .. nolu telefonda Bylock çıkan Topkaya, 21 Şubat 2018’te şartlı tahliye edilmişti. Çıkar çıkmaz soluğu Almanya üzerinden Belçika’da alan FETÖ’cü Topkaya, sosyal medya üzerinden tehditler savurup duruyor.

Belçika gazetesindeki haberde Topkaya, tutuklu kaldığı Sincan cezaevinde, adını vermediği, “bir binbaşının “waterboarding”(suda boğulma hisse veren sorgulama tekniği) testine maruz kaldığını” iddia ediyor. “İşkence iddiasını” yetkililere sordum. Yetkililer ilk kez “waterboarding” iddiasını duyduklarını, darbe girişimi sonrası gözaltı sırasında kötü muamele şikayetlerinin geldiğini ama cezaevinde işkence olmadığını bugüne kadar da bu yönde de şikayetinin gelmediğini söylediler. Ben bu tür konuları takip edeceğim ama anlaşılan Topkaya ve diğer FETÖ’cüler Almanya’da yaptıkları toplantıda alınan kararları hayata geçiriyor. FETÖ’cüler, CIA’nın (Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı) yarattığı ve kullandığı “Waterboarding”yöntemi yalanı ile sahtekarlıkta yeni bir perde açıyorlar.

Haberin Devamı

Yoksa Sincan’da CIA’cılar mı var!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder