Nedim Şener Tanığım tutuklandı!
HABERİ PAYLAŞ

Tanığım tutuklandı!

Fetulahçı Terör Örgütü ile mücadele bir insanı AK Partili yapmaz vatansever yapar, FETÖ ile mücadele ederken yapılan bir haksızlığa karşı çıkmak da o kişiyi örgüt üyesi yapmaz vicdanlı bir insan yapar. Tek şart haksızı değil gerçek mağduru savunmaktır. Emperyalistlerin yönettiği FETÖ ile mücadele, ulusal güvenlik meselesi ve vatandaşlık görevidir.

10 yılı aşkın bir süredir gazeteci Hrant Dink cinayeti dahil FETÖ’nün kötülüklerini anlatmaya çalışıyorum. Dink cinayetinde FETÖ kumpasıyla hapse atılırken de, 2012’de Silivri’den tahliye olurken de, sonrasında da hep buna çalıştım. 17/25 Aralık sonrası FETÖ’cüler, 15 Temmuz gecesinden itibaren kendisine “muhalif” diyen ve o gece korkakça saklanan fırsatçı güruh tarafından iftiralara maruz kaldım; tek söyleyebildikleri “AKP’li” yaftalamasıydı. Böyle deyince kendi korkaklıklarını, fırsatçılıklarını, darbecilere şakşakçılıklarını gizleyebileceklerini sandılar. Benim suçum; Hrant Dink cinayetinde FETÖ’nün rolü ve kötülüklerini anlatmaktı. Suçum bu şerefli millet ile FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine direnmekti. Hrant Dink’i öldüren katil Ogün Samast’a 20 yıl hapis cezası istenirken kumpas davalarının mimarları FETÖ’cü istihbaratçılar Ali Fuat Yılmazer ile Ramazan Akyürek 2009’da hakkımda 32.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtırdılar.

Haberin Devamı

Dink cinayeti

Onların bu cinayetteki rollerini belgeleriyle mahkemede ispatladım. Ve 2010 yılında yargılandığım davada İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun tanık olarak ifade vererek, cinayet planını gösteren belgelerin kendisinden saklandığını, sorumluluğun FETÖ’cü istihbaratçılarda olduğunu anlattı. 2010 FETÖ’cülerin en azgın olduğu dönemdi ve onun söylediğini söylemek cesaret isterdi. Nitekim şimdi ‘muhalif kahraman’ gazeteciler o tarihte yönettiği gazetede onun verdiği ifadeyi çürütmek için tetikçilik yapmışlardı. Şimdi Sabri Uzun, FETÖ’ye yardımdan tutuklandı. Oysa 2015’te yazdığı “İN” isimli kitapta, Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosunu, hatta Hrant Dink cinayetinin karartılmasında rol oynayan FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün rolünü o ortaya çıkarmıştı. Sabri Uzun’un tutuklama kararını ve 12 sayfalık ifadesini okudum.

Haberin Devamı

Tutuklama kararında attığı tweet’ler ve 2014 ve 2016’da iki kişinin ifadesinde adı geçmesi dışında iddia göremedim. O iki kişinin iddiaları da araştırılmamıştı. Sorgusunda, Sabri Uzun’un Emniyet’teki örgüt yapılanmasını göz yumduğu, hatta FETÖ elebaşının Yargıtay’da açtığı davaya 2002’de, “Emniyet’te Fetulah Gülen yapılanması bulunmadığı ya da Fetulahçıların terör örgüt olmadığı” şeklinde yazıları ile ilgili sorular da var. Uzun bu sorulara da cevap vermiş zaten tutuklama gerekçesi bu değil. Cumhurbaşkanı’na hakaret ile FETÖ üyeliği suçlaması birbirine girmiş. Evet herkes yargılanabilir, tutuklama ağır bir yaptırım. Hukuk hata yapmaz mı, elbette yapar. Bunu yazmak ve söylemek de bizi ancak vicdanlı bir insan yapar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder