Nedim Şener Teröristleri destekleyen NATO ülkeleri
HABERİ PAYLAŞ

Teröristleri destekleyen NATO ülkeleri

Türkiye, NATO’nun 70’inci kuruluş yıldönümündeki toplantılarda, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG/PYD’nin terör örgütü ilan edilmesi girişiminde bulundu. Kabul edilmeyince de, sonradan geri adım atsa da NATO’nun Rusya tehdidine karşı Baltık ülkelerinin ve Polonya’nın korunmasına ilişkin hazırladığı savunma planlarını vetoyu gündeme getirdi.

Türkiye bununla da yetinmedi; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “Stratejik İttifakın Güçlü Üyesi TÜRKİYE” başlıklı dört dilde bastırdığı 90 sayfalık bir raporu katılımcılarına dağıttı.

Haberin Devamı

Raporda, Türkiye’nin terörle mücadele açısından NATO’dan beklentileri şöyle sıralandı;

1 - Tüm müttefiklerin, terörizme karşı ittifak ruhuna uygun biçimde hareket etmesi,

2 - Terörist unsurlara karşı da kullanılabilecek, savunma sanayi alanındaki işbirliği ve satın alma taleplerine yaklaşımın gözden geçirilmesi,

3 - Üye ülkelerin üst düzey yetkililerinin, Türkiye’nin terörle mücadelesini iç siyasetin konusu yapmaması,

4 - Terör örgütü PKK/YPG’ye karşı mücadelede Türkiye’ye destek olmaları,

5 - Üye ülkelerin kendi sınırları içindeki PKK/YPG ve FETÖ terör yapılanmalarına müsaade etmemeleri,

6 - Sınırları içinde bulunan PKK/YPG ve FETÖ terör örgütü üyelerinin ittifak ruhuna uygun olarak Türkiye’ye iadesi,

7 - Terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması ve DEAŞ konusunda ortaya koyulan hassasiyetin PKK/YPG ve FETÖ konusunda da sergilenmesi.

Zor, çok zor

Yani Türkiye, PKK/YPG ile 15 Temmuz’da darbeye kalkışan FETÖ ile mücadele üyesi olduğu NATO ülkelerinden yardım istedi. Peki NATO’da başı çeken ülkeler hangileri; ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda… Listeyi uzatabiliriz. İşte Türkiye bu ülkelerden terörle mücadele konusunda yardım istiyor. Peki bu ülkeler Türkiye’nin mi, terör örgütlerinin yanında mı bir göz atalım?

● ABD; Terörist PKK/YPG’yi açıktan finanse ediyor, destekliyor, koruyor, kullanıyor. Türkiye’nin en çok şikayet ettiği Suriye’deki PKK/YPG’yi silahlandırıyor ve terör örgütü de bunları Türkiye’ye karşı kullanıyor. Yani terör örgütü PKK/YPG, NATO ülkesi ABD silahıyla NATO ülkesi Türkiye’ye saldırıyor. ABD, FETÖ’nün elebaşı dahil ülkesinde koruyor, okulları üzerinden finanse ediyor.

Haberin Devamı

● Almanya, PKK, FETÖ ve DHKP-C’yi koruyor, tüm taleplere rağmen suçluları iade etmiyor. Örgütlerin merkez üssü konumunda. Alman ve Avrupa polisinin raporlarına göre, PKK, insan kaçakçılığı ve milyarlarca dolarlık uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor.

● İngiltere, FETÖ’cüleri ülkesinde barındırıyor. FETÖ’yü de YPG’yi terör örgütü olarak görmüyor.

● Fransa, Terör örgütleri PKK/YPG’yi terör örgütü olarak tanımıyor, bunu ilan ediyor, FETÖ’cüleri ülkesinde tutuyor.

● Belçika, NATO’nun merkezi olan bu ülkede hem PKK’liler hem YPG’liler elini kolunu sallayarak geziyor. FETÖ’cüler için karargah görevi yapıyor. Darbeci FETÖ’cüleri dahi koruyor. Hiçbir suçluyu iade etmiyor. Yani Türkiye, terörü destekleyen, darbecileri koruyan NATO ülkelerinden terörle mücadele konusunda destek istiyor. Türkiye'nin işi zor hem de çok zor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder