Nedim Şener Teröristlerin ekmeğine yağ sürmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Teröristlerin ekmeğine yağ sürmeyin

Hakkari Çukurca’da PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu askerlerimiz Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkçı şehit olurken yedi askerimiz de yaralandı.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara şifa dilerim. Milletçe acımız çok büyük. Acı hepimizin şehitler hepimizin. Teröristler canımızı yakarken millet olarak bizi bölmeye çalışıyor. Tüm amaçları bu…

Dün Ankara Çubuk’ta şehit er Yener Kırıkçı’nın cenaze namazı sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı teröristlerin “toplumsal çatışma amacına” doğru yol aldığımızı gösteriyor.

Haberin Devamı

Şehide ve ailesine saygı için orada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu yumruklu saldırı ve linç girişimine maruz kaldı. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyor, yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu ülkede beraber yaşamak isteyen herkes bu saldırıyı kınamalı.

Bu saldırının hiç bir açıklaması olamaz, erekçelendirmeye çalışan açıklamalar da kabul edilemez. Bunun organize bir saldırı olduğu açık. Nitekim Ankara Cumhuriyet Savcılığı saldırı ile ilgili terör ve organize suç kapsamında soruşturma başlattı.

Bu saldırının faillleri ve arkasındaki karanlık güç ortaya çıkarılmalı. Bu saldırı ülkemizdeki kutuplaşmanın geldiği noktayı gösteriyor. Terörislerin amacı da bu; toplumsal gerilim hatları üzerinden iç kargaşa çıkarmak. Bu oyunu bozacak tüm girişimler yapılmalı.

Siyasetçilere düşen görev

En önemli görev siyasetçilere düşüyor. Siyasi rekabet adına meydanlarda özellikle iktidarın CHP’yi hedef alan sözleri toplumsal gerilimi arttırıyor. Herkes birbirine düşman oluyor. Bu iklimi fırsat olarak gören karanlık odaklar devreye giriyor.

Seçim bitince yatıştırıcı açıklamalar gerilimi yok etmeye yetmiyor. Yetmediğini Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile görmüş olduk. Yine söylüyorum, bundan yalnızca terör örgütü PKK kazançlı çıkıyor.

Bu yüzden biran önce kutuplaştırıcı söylem ve davranışlardan vazgeçmek gerekiyor. Hepimizin ortak düşmanı PKK ve FETÖ gibi arkasına emperyalist güçleri almış olan terör örgütleridir. Onlara karşı birlik omalıyız.

Basına düşen görev

Haberin Devamı

Kutuplaştırmaya karşı bir görev de basına, gazeticilere düşüyor. Halka haber verme görevi olan gazeteciler attıkları manşetler, yaptıkları haber ve yorumlarla toplumdaki gerginliği körüklemek yerine uzlaştırıcı olmalı.

Gazetecilerin temel görevi kavga değil barış ve uzlaşmadır. Çok uzun zamandır bu gidişi görebiliyorum. Hep uyarmaya çalışıyorum. Çocukluğum, gençliğim, meslek yaşamım hep kutuplaşma üzerine kavgaları izlemekle geçti. Kardeş kardeşi öldürdü bu ülkede.

Ben yine de bıkmadan “Hepimiz kardeşiz…” demeye devam ettim yine edeceğim. Ta ki, ortak düşmanımızın terör örgütleri ve onları bize karşı kullanan emperyalist ülkeler olduğu anlaşılana kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder