Nedim Şener Ya bu hain beni övseydi…
HABERİ PAYLAŞ

Ya bu hain beni övseydi…

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris'e giden FETÖ’cü ekibin başı olan, üniformasına ihanet etmiş eski bir tümgeneral olan Gökhan Şahin Sönmezateş, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Genelkurmay Darbe Çatı davasında savunmasını yaparken yine bana ve emekli Albay Ahmet Zeki Üçok’a hakaret etmeden duramamış.

Darbenin başarılı olması halinde MİT'in başına geçme hayali kuran vatan haini Sönmezateş, kendisine “FETÖ’cü darbeci” dediğim için daha önce bir duruşmada, "Kim olduğumu, ailemi araştırmış mı, inanç sistemimi biliyor mu? Atıyor adam ya. Ben gazeteci olarak Nedim Şener tipolojisini anlamıyorum. Bildiği bir şeyler varsa, Uğur Mumcu gibi ustalarından utanmıyorsa gelsin açıklasın. İnsan Ahmet Şık gibi gerçek gazetecilerden utanır" demişti.

Haberin Devamı

O tarihte sosyal medyadan şöyle bir cevap vermiştim; “Ya bu FETÖ’cü darbeci beni övseydi insan içine çıkamazdım.” Allah böyle hainlerin övgüsünden esirgesin. Önceki günkü duruşmada ise emekli Albay Ahmet Zeki Üçok için "Erkek gibi gel şurada konuş. TV'de pohpohlama, şehvetin etkisiyle ağzına geleni söylüyor…" ifadelerini kullanmış. Aklı sıra bana da hakaret ederek "…Adam olsa, erkek olsa buraya gelir konuşur. Bunlar gazeteci mazeteci değil, beyinsiz tetikçi. Adam yerine koyuyorsunuz" demiş.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik ise, "Çağırsak, koymuş oluruz. Polemiğe fırsat vermiyoruz" karşılığını vermiş.

Tetikçiliği kabul etmişti

İlk sözüm Sönmezateş’e; kendisi mahkeme tutanaklarına geçen “Darbeciyim ama FETÖ’cü değilim” sözleriyle biliniyor. Bırakalım FETÖ’cülüğünü, Sönmezateş bu sözleriyle FETÖ’nün darbesinde tetikçiliğini kabullenmiş biri. Darbe planlarındaki rolü biliniyor ama gerçeği gizlemek için kendisini ucuz bir tetikçi durumuna düşürmekten çekinmiyor. O yüzden tıpkı diğer FETÖ’cüler gibi, üniformasına, vatanına ve halkına ihanet etmiş bir hainin sözünün hiçbir değeri yoktur. Zeki Üçok ise herkesin kafasını kuma gömdüğü 2009’da FETÖ ile mücadelesini vermiş, kumpasla 4 yıl 9 ay hapis yatmış, çıktıktan sonra da darbe girişimi öncesi açılan FETÖ Çatı Davası’nda 155 sayfa olmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir’deki soruşturmalarda 22 kez ifade vermiş bir kahramandır. FETÖ’cülerin açtığı 34 davada yargılanmıştır. Aldığı ölüm tehditleri artık sıradanlaştı. Telefonla konuştum, o da Sönmezateş’i ciddiye almadığını söyledi. İkinci sözüm Başkan Dik’e; Sönmezateş “Adam yerine koyuyorsunuz" deyince "Çağırsak, koymuş oluruz. Polemiğe fırsat vermiyoruz" karşılığını vermiş. Spontane olduğunu düşündüğüm Başkan’ın bu sözünden de alınmadım. Bizim adam yerine konup konmamamız önemli değil. Biz bir insanın ömrü boyunca duymayacağı hakaretleri bir günde işittik, FETÖ ile mücadelenin bedeli... FETÖ böyledir; güç elindeyse kumpas kurar değilse iftira atar ve hakaret eder. Başkan’dan bizi savunmasını da beklemiyorum, tek beklentim adil bir karardır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder