Nedim Şener 'Yüksek Teknoloji Teröristi' Assange değil Amerika'dır!
HABERİ PAYLAŞ

'Yüksek Teknoloji Teröristi' Assange değil Amerika'dır!

Amerika, Dışişleri Bakanlığı’nın gizli raporlarını sızdıran Wikileaks’in sahibi Assange’ı ‘Yüksek Teknoloji Teröristi’ ilan etmeye hazırlanıyor. Amerika sayesinde dünya yeni bir suç ile tanışmış olacak. Bilişim, siber ya da dijital suçları biliyorduk da ilk kez ‘Yüksek Teknoloji Teröristi’ diye bir tanım ile karşılaştık. Amerika Başkan Yardımcısı Biden, ‘Yüksek Teknoloji Teröristi’ olarak tanımladığı Assange’ın dünyanın dört bir yanındaki Amerika Büyükelçileri’nin, başkent Washington’a yolladığı gizli kriptoları yayınlayarak Amerika’nın küresel çaptaki temaslarını yürütmesini zorlaştırdığını açıkladı. Artık dünya liderleri, Amerikan büyükelçileriyle görüşmeye korkuyormuş!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu kargaşa içinde ana konu kaynıyor: Bence ‘Yüksek Teknoloji Teröristi’ Assange değil, Amerika’dır! Irak savaşıyla Ortadoğu’daki dengeleri alt üst eden, milyonlarca insanın ölümüne neden olan Amerika, kanlı savaşa gerekçe yaratmak için ‘nükleer tesislere ait uydu görüntüleri’ diye bir takım hayali resimlerle dünyayı kandırmamış mıydı? Sonra da suçunu kabul edip özür dilememiş miydi? Bu sahte görüntüleri teknoloji kullanarak yapmamış mıydı?

CHP için büyük kazanç

CHP’nin hafta sonu yapılan kurultayının en önemli sürprizi Prof. Dr. Binnaz Toprak’ın, Parti Meclisi’ne girmesiydi. İrfan Bozan, Tan Morgül ve ben, Binnaz Hoca’yla ‘Türkiye’de Ötekileştirme’ başlıklı bir araştırma yapmıştık. Bizler saha çalışmasında yardımcı olmuştuk, Hoca da tüm sonuçları raporlaştırmıştı. Ortaya Fethullah Gülen cemaati medyası ve muhafazakar basının pek hoşuna gitmeyen bir rapor çıkmıştı. Raporun sonuçları çok tartışılmıştı. Rapor ‘mağdur muhafakazarların’ iktidara geçince nasıl baskıcı bir nitelik kazandığını göstermişti. Binnaz Hoca daha önceki çalışmasında da muhafakazarların uğradığı mağduriyeti ortaya koymuştu. Ayrıca kadına yönelik ‘pozitif ayrımcılığın’ neden gerekli olduğunu uluslararası örnekler vererek anlatmıştı. Anayasa maddesi çıkartarak değil, pratikte kadınlara ‘pozitif ayrımcılığın’ nasıl uygulanacağını en iyi bilen kişi Binnaz Hoca’dır. Gelgelelim; Binnaz Hoca siyasete son derece uzak duran bir bilim insanıydı. Kim ya da ne Hoca’yı CHP’ye katılmaya itti, doğrusu merak ediyorum. Ancak; doğru bildiğini söylemekten korkmayan Binnaz Hoca asla siyasetçi olmaz!

Haberin Devamı

Ama CHP, Hoca’nın fikirlerinin kıymetini bilirse Türkiye çok şey kazanır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder