Nevzat Akdere 200 yıllık yabancı
HABERİ PAYLAŞ

200 yıllık yabancı

OUTLANDER

Dram-Fantezi Netflix/4 sezon

SÜRESİ: 51-88 dakika

OYUNCULAR: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix

Konu dizi olduğunda çok fazla ayrım yapmadan hepsine zaman ayırmaya çalışıyorum ama önceliğim bilimkurgu ve tarihsel yapımlar. İçinde her ikisini de barındıran kablolu kanal Starz dizisi Outlander beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Netflix yaptığı anlaşmayla kendi platformunda diziye yer verdi. 5. sezonun sonunda final yapan Outlander’ın 4 sezonu mevcut.

Outlander, Diana Gabaldon’un romanından uyarlama. Dizi, 1945’te yaşayan bir savaş hemşiresi Claire Randall’ın kendisini bir anda 1743 İskoçya’sında bulmasıyla başlıyor. Burada türlü tehlikelerle karşılaşan kadın MacKenzie klanına sığınarak ilginç bir maceraya atılıyor. Outlander’ın özellikle ilk sezonundaki yavaş temposunu atlatabilirseniz sonrasında entrika ve aksiyon dolu sahneler sizi bekliyor.

Haberin Devamı

Tarihte İskoçların, İngilizlere karşı başlattığı Jacobite isyanına da tanıklık ediyoruz dizi boyunca. İsyanların sonu olan Culloden Savaşı hakkında da bilgi sahibi oluyoruz. Outlander için önemli bir parantez daha açmak lazım. Dizi içinde barındırdığı cinsel ve şiddet öğeleriyle kesinlikle yetişkin yapımı.

Dizinin oyuncu kadrosundaki Caitriona Balfe (Claire Randall), Tobias Menzies (Frank Randall) ve Sam Heughan (Jamie Fraser) başarılı bir iş çıkararak canlandırdıkları karakterleri adeta yaşamışlar. Sezonun sonuna doğru karakter gelişimlerini daha iyi görebiliyorsunuz. Ayrıca dizideki İskoç aksanı da kaba olmasına rağmen kulağa hoş geliyor. Türü sevenler için Outlander iyi bir seçim olabilir.

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE

Hakan Muhafız (Netflix)

Kanalın ilk Türk dizisi 4. ve final sezonuyla platformdaki yerini aldı.

REALİTE ŞOV SEVENLERE

Exatlon Türkiye (Netflix)

Türkiye’nin sosyal medya fenomenlerini karşı karşıya getiren sportif yarışmaya hazır mısınız?

EL AYAK ÇEKİLİNCE

Mindhunter (Netflix)

Seri katilleri ve cinayet işleme sebeplerini araştıran ekibi anlatan bu dizi 2 sezonluk bir şaheser.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder