Nevzat Akdere Bilimin ışığında intikam
HABERİ PAYLAŞ

Bilimin ışığında intikam

Son zamanların yükselen yıldızı Alman dizilerine olan ilgim Dark’la başlamıştı. Ardından Dogs of Berlin, Deutschland 83 ve Babylon Berlin’le devam etti. Kurgularından oyunculuklarına, görüntü kalitesinden anlattıkları hikayelere kadar oldukça başarılı işler izledim. Bu ay Netflix Alman dizilerine bir halka daha ekleyerek Biohackers’ı beğenimize sundu. Dizi özet olarak bir intikam hikayesi anlatıyor.

Bilimin ışığında intikam

Başlangıçta konusunu okuyunca açıkçası dudak bükmüştüm ama içine bilimkurgu, gen bilimi falan girince bir hayli ilgimi çekti. Biohackers, bilimkurgu kısmını biraz abartsa da çok da göze batmıyor bu durum. Fakat konu o kadar hızlı ilerliyor ki bu biraz sıkıntı. Bölüm sürelerinin uzun olmaması (net 30-38 dakika aralığında) ve sezonun 6 bölümden oluşması bunda etken rol oynamış.

Haberin Devamı

Sezonu 12-13 bölüme yayıp konuyu detaylandırsalar daha dolu bir dizi izleyebilirdik diye düşünüyorum. Bu haliyle de heyecanla sezonu bir çırpıda bitiriyorsunuz ama bu eksiklik ağzınızda ekşi bir tat bırakıyor ister istemez. Dizinin ucu açık bitiyor. Şu ana kadar da yeni sezon onayını almadı ama 2. sezonun geleceğini tahmin ediyorum.

Onay gelirse mutlaka devam edeceğim dizilerden olacak çünkü akıcı ve sıkmadan derdini anlatmayı başarıyor. Dizinin kilit ismi Mia’yı canlandıran Luna Wedler ve profesör Lorenz’e hayat veren Jessica Schwarz’ı çok başarılı buldum. Özellikle Schwarz o soğuk görünümüyle adeta karakteri yaşamış.

Mia’nın ev arkadaşlarından Ole ve Chen-Lu ise dizinin ciddi havasından zaman zaman sıyrılmamızı sağlayacak karakterleri olarak kalacak aklımda. Alman dizilerini sevenler için Biohackers’ın iyi bir seçim ve doğru bir alternatif olacağını düşünüyorum.

  • BIOHACKERS: Drama-Bilimkurgu/2020
  • Netflix 1 Sezon-6 Bölüm
  • SÜRESİ: 40-46 dk.
  • OYNAYANLAR: Luna Wedler, Jessica Schwarz, Adrian Julius Tillmann, Thomas Prenn

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE: Lucifer (Netflix)

Hakimiyetini dünyada sürdürmeye karar veren Lucifer’ın 5 sezonluk macerası platformda sizleri bekliyor.

EL AYAK ÇEKİLİNCE: Dip (Puhu TV)

İntihar girişiminde bulunan kişileri bu kararlarından vazgeçirmeye çalışan Sahir’in aslında bambaşka bir dramı vardır. Kadrosunda İlker Kaleli ve Neslihan Atagül’ün olduğu bizden bir dizi.

Haberin Devamı

BELGESEL SEVENLERE: High Score (Netflix)

Video oyunlarını sevenler için ilgi çekici bir belgesel.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder