Nevzat Akdere History 101: Hem eğlen hem öğren
HABERİ PAYLAŞ

History 101: Hem eğlen hem öğren

Tarihi öğrenmek ve okumak her zaman ilgimi çekmiştir. Bunun yanında izleyerek öğrenmenin görsel hafıza açısından daha verimli olduğunu savunurum. Netflix’in belgesel dizisi History 101, birbirinden yaratıcı infografikler ve arşiv görüntüleriyle bizlere bilgiyi sıkmadan eğlenceli bir şekilde vermeyi başarıyor. İlk bölümde Fast Food yemek tarzının ortaya çıkışını tarihsel olarak aşama aşama izlerken aynı zamanda zararlarını da çok yakından öğreniyoruz. Hemen ardından ABD ve Sovyetler Birliği odaklı uzay savaşlarında buluyoruz kendimizi.

Haberin Devamı

History 101: Hem eğlen hem öğren

İki süper güç öncesinde birbirinden korunmak için gözlerini gök yüzüne dikerken sonrasında kaynakları tükendiğinde bir çıkış yolu için güçlerini birleştiriyorlar. Çin’in ekonomik yönden nasıl dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girdiğini, plastiklerin hayatımızı kolaylaştırırken aynı zamanda dünyamızı çöplüğe çevirdiğinden, petrolün zenginlik mi yoksa bir lanet mi olduğuna kadar çok keyifli mini bir tarih dersi izliyorsunuz. Bölümlerin süreleri de oldukça makul. History 101’i ailenizle birlikte izlerken hem eğlenip hem de öğreneceksiniz.

HISTORY 101

Tarih: 2020

Netflix/1 sezon: 10 bölüm

SÜRESİ: 20-23 dakika

ANLATAN: Natalie Silverman

ARKADAŞLAR VEYA EŞİNİZLE: Line of Duty (Netflix) - İngiliz polisiye dizisinin 5 sezonu sizleri bekliyor.

FİLM UYARLAMASI SEVENLERE: Snowpiercer (Netflix) - 2013 yapımı filmin TV versiyonunu merak ediyorsanız bir göz atmakta fayda var.

EL AYAK ÇEKİLİNCE: Alias Grace (Netflix) - 19. Yüzyıl Kanada’sında geçen mini dizi, Margaret Atwood’un ödüllü romanından uyarlandı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder